Pantone vuoden väri 2023

Odotettu julkaisu ”Vuoden 2023 väri”

Väreillä on vahva merkitys elämässämme ja vaikutus meihin!

Värit antavat elämyksiä, ne voivat parantaa terapeuttisesti mielialaamme ja jopa fyysistä terveyttämme. Imemme mieluisista väreistä energiaa ja voimaa aisteillamme. Värien kielen kautta ilmaisemme itseämme, tunteitamme, kulttuuriamme ja globaalia maailman tilannetta.

Pantonen väri-instituutti luo joka vuoden värit tarkkaillen maailman tilannetta, sen kehitystä, ilmapiiriä, maailmanlaajuisesti pinnalla olleita tunteita, heikkoja signaaleja ja niiden suuntauksia. Värin valinta perustuu tarkkaan trendianalyysiin ja väripsykologiaan. Tänä vuonna heidän julkaisema vuoden väri on hehkuvan intensiivinen Viva Magenta (18-1750).

Mitä tunteita Vuoden värin näkeminen yllä olevassa kuvassa herättää sinussa?

Vuoden väri Viva Magenta vastaa kuluttajien tarpeeseen

Vuoden Pantone väri luodaan aina vastaamaan maailmanlaajuiseen kuluttajien tarpeeseen. Se heijastaa sitä, mitä ihmiset etsivät ja mitä he tuntevat. Se heijastaa elämän trendiä, ei lyhytaikaista villitystä.

Vuoden värin valintaa tehdessä instituutti katsoo pitkälle historiaan, aiempien vuosien vuoden väreihin ja edeltävän vuoden värin yhä jatkuvaan vaikutukseen. Kirjoitin vuoden 2022 väristä täällä.

Vihersisustaminen
Kasvanut kaipuumme luontoon näkyy myös lisääntyneestä luonnosta muistuttavien kuvien käytöstä sisätiloissa. Magentan sävyä löydämme luonnosta esim. kukista. Vasemmanpuoleisessa mallikuvassa on valmistajan Albaplusin roosan värisellä kankaalla pehmustettu Maui -tuoli puujaloilla. Oikeanpuoleisessa kuvassa on Presotton Dolly -senkki.

Tämän vuoden värin valintaan vaikutti se, että Pantone havaitsi luonnon arvostuksen lisääntyneen niin ruokatrendeissä, itsemme hoitamisessa, matkustamisessa ja sisustamisessa. Olemme lisänneet viime vuosina koteihin ja toimistotiloihin kasveja, kukkia, luonnosta muistuttavia kuvia, eläviä kasviseiniä ja satsanneet keidasmaisiin pihoihin ja terasseihin.

Oletko sinä toteuttanut jotain yllä mainittua luontoa arvostaen pandemia vuosien aikana?

 Mitä Vuoden väri Viva Magenta kuvastaa?

Pantone VIVA MAGENTA on purppuranpunainen elävä sävy, joka antaa tasapainoa lämpimän ja viileän välillä. Se on rohkea, uutta voimaa ja optimismia sykkivä sävy!

Se on animoitu iloa luova punainen. Se rohkaisee hauskanpitoon ja inhimillisyyteen. Se on dynaamisuutta huokuva karmiininpunainen sävy, joka pystyy luomaan positiivisempaa tulevaisuuden uskoa. Vuoden väri 2023 kertoo halustamme ottaa vastaan uusia haasteita ja kohdata muut myötätuntoisesti.

Varmasti useampi meistä kaipaa nykyään yhä enemmän inhimillisyyttä, hauskoja hetkiä ja positiivisempaa tulevaisuuden uskoa. Minä ainakin!

Miten käyttää voimaannuttavaa vuoden väriä Viva Magentaa sisustuksessa?

Voit yhdistää energisoivaa vuoden väriä Viva Magentaa sisustuksessa vaalean harmaaseen, siniseen tai pastelliin tai jopa muihin pinkkeihin!

Pinkki sävy sopii hyvin yhteen vaalean harmaan kanssa!

Pari sisustusvinkkiä:

Seinien sävyä on suht helppo maalata uudestaan mutta jos kokeilet pinkkiä sävyä isolle pinnalle, tilaa ensin maalin sävystä värimallit ja sovita niitä seinille tai maalaa neliön kokoinen alue ensin. Muista että sävyihin vaikuttaa tilassa oleva valo mikä muuttuu vuorokauden kelloaikojen ja vuodenaikojen mukaan. Maalaaminen on helpompaa ja edullisempaa korjata kuin sohvan verhoilu.

Helpoin tapa lisätä tätä uutta voimaa antava sävyä hillittyihin suomalaisiin sisustuksiin, on käyttää sitä tehostesävynä pieninä annoksina esim. tyynyihin ja tauluihin. Aivan kuten luonnossakin löydämme pinkkiä sävyä vain yksityiskohdista kuten kukista ja marjoista.

Miten voin auttaa sinua sisustuksesi värien valinnassa?

Älä turhaan turhaudu sävyjen valinnan kanssa! Aina voit kääntyä sisustusalan ammattilaisen puoleen oli sitten kyseessä koti, työympäristö, ravintola, hoitotila tai majoitustila! Autan sinua mielelläni.

Istuinverhoilujen aksenttiväri piristää tilan kuin tilan. Kuvan kalusteet edustamamme valmistajan Albaplus -tuotantoa.

Autan niin koko tilan suunnittelussa kuin yksittäisissä tuotevalinnoissa ja niiden yhdistämisessä! 

Miten lisätä vuoden väriä magentaa helposti sisustukseen?

Saat uutta energiaa työympäristöihin ja koteihin, kun lisäät pari pinkkiä tyynyä taukotilojen istuin ryhmiin tai olohuoneen sohvalle, pöytätekstiiliä, keittiöliinaa, torkkupeittoa tai vaikkapa canvas -taulua seinälle! Tässäkin asiassa voin auttaa sinua helposti ja varmistaa käykö tilaasi pinkki vai joku muu energisoiva väri! 

Huone saa uutta hehkua ja tilan käyttäjä energiaa pirteästä tehostesävystä.

Olen suunnitellut kuvien pinkin sävyisen samettisen tyyny- ja verhokangas kuosin oman maalaukseni pohjalta.

Täysin räätälöity uniikki sisustus juuri sinulle 

Olen suunnitellut tämän pinkin sävyisen tyynykuosin oman maalaukseni pohjalta.

Maalaukseni tarina:
Kuosini nimi on ”TOIVOA ILMASSA”. Se syntyi menneen syksyn aikana alun perin raikkaan sinisenä tunteesta, kun koin että tähän maailman tilanteeseen kaivataan tulevaisuuden toivoa, iloa ja keveyttä. Ilmassa leijuvat kuplat kuvastavat mielen keveyttä. Raikkaat värit tuovat iloa ja energiaa. Huomaa myös kuinka hyvin pinkki sopii pastellisävyjen kanssa!

Tämä maalaukseeni ja kädenjälkeeni pohjautuva työ on esimerkki siitä, että voin suunnitella tilaasi räätälöidyn ja yksilöllisen sisustus kokonaisuuden ja organisoida sen toteutuksen. Kokonaisuus voi pitää sisällään sinun kotisi tai yrityksesi olemassa olevia omia kuvia ja tärkeitä tuotteita tai voidaan luoda sellaiset uudet uniikit.

Voit tilata minulta tällaisia ekologisesti tuotettuja tyynyjä, muita tekstiilejä ja tuotteita vaikka juuri tällä kuosilla ja vuoden värillä – tai jollakin muulla sävyllä! Toimitiloihin tai ravintoloihin tietenkin paloturvallisista kankaista, ulkotiloihin ja kosteisiin tiloihin vedenkestävistä kankaista tehtynä! Lopulliseen sävyyn vaikuttaa kangastyyppi ja tilan valaistus.

Kysy lisää sähköpostilla (virve.varjy-krook@designvv.fi) tai varaa etätutustumisaika verkossa!

Jos haluat tutustua syvemmin Pantonen Viva Magentaan, löydät tietoa täältä.


Täällä olen valmiina auttamaan sinua! Muistathan seurata kanaviani! 

Jaa blogikirjoitus

Haluatko ehostaa tilojasi viihtyisiksi ja toiminnallisiksi? – Ota yhteyttä! 

Voit tutustua referensseihini täällä. Seuraa somekanaviani – jaan somessa uudet blogijulkaisut ja muuta ajankohtaista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoa kirjoittajasta

Olen kulkenut pitkän ja värikkään matkan sisustuksen parissa monitahoisissa projekteissa sisustusarkkitehtina ja yrittäjänä. Perehdyn sisustamiseen aina täydestä sydämestä asiakkaani ja tilojen käyttäjien hyvinvoinnin hyväksi.

Innostavin terveisin,
Virve Värjy-Krook
Sisustusarkkitehti SIO
Yrittäjä

virve.varjy-krook@designvv.fi

Kiinnostavimmat artikkelit

Ota yhteyttä

Oletko valmis muutokseen? Jos haluat tilastasi paremman paikan elämällesi, läheistesi, asiakkaidesi tai työntekijöidesi onnelle ja hyvinvoinnille, ota rohkeasti yhteyttä! Luodaan yhdessä unelmiesi tilat!