Asiakasprojekti: Cadpool Oy

Lorem ipsum

Before After Designvv tyoymparisto neuvottelutila ennen pintaremonttiaDesignvv toimisto neuvottelutila tehosteseina

Toimiston sisustussuunnittelu asiakkaan oman vision pohjalta

Tähän asiakaskohteeseen aikoinaan tekemämme sisustussuunnittelun toimeksianto poikkeaa useimmista muista asiakasprojekteistamme. Asiakkaalla itsellään oli vahva visio ja tahtotila siitä, mitä he halusivat muuttaa toimitilassa, jonne yritys oli muuttanut.

Meidän tehtävänä oli ehdottaa ja toteuttaa sisustussuunnitelmaa tarkkaan asiakkaan visiota noudattaen. Tällainen suunnitteluprojekti vaatii suunnittelijalta hyvää kuuntelutaitoa sekä erityisesti kykyä ymmärtää ja tulkita asiakasta oikein. Suunnittelijan tulee osata asettua asiakkaan asemaan, lukea tavallaan hänen ajatuksiaan, nähdä hänen silmillään ja ennen kaikkea ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa. Asiakas oli alun perin tilannut suunnittelun toiselta tunnetulta helsinkiläiseltä sisustusarkkitehtitoimistolta, mutta tämä toimisto toteutti suunnitelmassa omaa näkemystään asiakkaan näkemysten ja tarpeiden sijaan. Asiakas sai sisustussuunnitelman mustavalkoisella värimaailmalla. Sen jälkeen asiakas otti yhteyttä meihin.

Toimitilan sisustuksen pienikin freesaus voi vahvistaa liiketoiminnan tavoitteita, arvoja ja työntekijöiden viihtyvyyttä

Asiakkaamme toimiala on teknistä suunnittelua, CAD-koulutusta ja konsultointia. Heidän toiveena oli freesata toimisto energiaa luovaksi ja dynaamisuutta ruokkivaksi työpaikaksi työntekijöilleen. Päätimme tavoitella räväkkyyttä lisäämällä tilojen väreihin sopivasti tomaatinpunaista Tikkurilan maalisävyllä Tomaatti M316. Värillä haettiin vaikutusta työyhteisön vireystilaan ja dynaamisuuteen. Työntekijöiden hyvinvointi vaikuttaa tiedetysti suoraan yrityksen menestykseen. Katsopa yllä olevista vierekkäisistä kuvista, miten pienikin muutos seinien sävyissä ja kalustejärjestelyssä vaikuttaa tilan viihtyvyyteen ja ilmeeseen!

Täältä löydät halutessasi tomaatin sävytiedon Tikkurilan värikartasta: https://tikkurila.fi/varit/tomaatti-m316

Harmonian merkitys sisustussuunnittelussa

Jotta sisustus onnistuisi hyvin, on siihen avainsana ”harmonia” olkoon tila minkä tyylinen, yksi- tai monivärinen tahansa. Harmonialla tarkoitamme visuaalisesti ja toiminnallisesti tasapainoista kokonaisuutta, mihin vaikuttavat luonnollisesti kaikki tilan elementit. Tässä kohteessa toimiston pieni monitoimitilakin sai harmonisen freesauksen muun sisustuksen mukaisesti. Tämän käytävän varrella sijaitsevan ohikulkutilan käyttötarkoitus on kopiointi- ja automaattikahvipistetoiminnat. Tilan takaseinän värinä on toistuva tehosteväri tomaatinpunainen. Se tekee tilasta yhtenäisen sitoen kalusteet, laitteet, oviaukot ja valaisimet yhteen.

Lattian, kahviautomaatin, kaapin, kohdevalaisimien ja ovien musta sävy toistuu tilassa tasaisesti ja vaikuttaa tilan harmoniaan kuten myös kaikkien näiden elementtien tasapainoinen sijoittelu toisiinsa nähden. Toimiston ”Ennen-Jälkeen” kuvista näet, miten pelkästään tämän punaisen tehostevärin lisääminen muutti koko pienen tilan ilmettä ja viihtyisyyttä! Tilasta tuli visuaalisesti harmoninen!

Tunnelmaa ja kodikkuutta yritystiloihin​

Työympäristöihin halutaan tehdä useimmiten modernin selkeitä sisustuksia remonttimuutoksissa. Tämän toimiston ruokailutilasta haluttiin jotain aivan muuta. Tänne haluttiin luoda oma maailmansa, joka poikkeaa toimiston muista tiloista. Tavoite oli luoda perinteistä vanhanajan pariisilaista katukahvilan tunnelmaa. Ruokailutilalle annettiin jopa oma nimi ”Cafe de Paris” eli Pariisin kahvila. Oviaukon yläpuolelle varattiin tila nimikyltille.

”Cafe de Paris” -ruokailutila antaa toimitilan työntekijöille rennon yhteisen tilan ruokailua, tiedotustilaisuuksia ja yhteisiä kekkereitä varten. Se vie hetkeksi ajatuksen pois normi työympäristöstä. Tällainen poikkeava yllättävä sisustus muistuttaa laivojen sisustuksia, joille on tyypillistä erilaisten sisustusteemojen käyttö. Niissä luodaan usein mielikuvitusympäristöjä, jotka ovat meille hyvin tuttuja, sillä meiltä löytyy kokemusta laivateollisuuden sisustussuunnittelun tehtävistä 15 vuoden ajalta.

Eri värien ja elementtien käyttäminen sisustussuunnittelussa​

Tämän tilan suunnittelun haasteena oli monen eri materiaalin ja värin yhdistäminen, myös vanhan ja uuden niin, että kokonaisuudesta tuli hallittu ja visuaalisesti harmoninen. I:n mallisen keittiön kaapit olivat uutta tuotantoa, mutta perinteistä mallia. Niiden heleän sininen sävy toistuu oven ja ikkunan puitteissa. Säilytysratkaisuna toimii myös vanha puukaappi, jonka sävy toistuu mm. listoissa ja lattiassa. Keittiön puoleisiin seiniin haluttiin vahvaa punaista perinnetapettia, jonka sävyä toistin taasen lattiassa.

Tämän kohtaamistilan ehdoton katseenvangitsija ja tunnelman luoja on kattolippaalta peräseinälle kaartuva valokatto, johon on printattu puistokuva Pariisista. Huomaatko, että kuvassa näkyy Eiffel-torni? Valokatto on pingotettua sisäkattojärjestelmää, jonka takana on läpiheijastava valaistus.

Tilalla on muitakin katseenvangitsijoita kuten käsin erikoismaalattu lattia antamiemme maalausohjeiden ja sävyjen mukaisesti. Alla on puulattia, jota ei haluttu hävittää vaan hyödyntää. Sen lankkuleveyden mukaan toteutui maalattujen laattojen leveys. Sen sijaan katukivilaatoitusta mukaileva rosoisuus ja vaihtelevuus saatiin eri ”laatta” kokoja ja tuputustekniikkaa käyttäen.

Katsopa alta tämän toimitilan ”Ennen ja Jälkeen” -kuvat! Minkälaiseen mielikuvitusmaailmaan sinä haluaisit sukeltaa työpaikallasi ruokatauoilla?

cadpool.fi

Ota yhteyttä

Oletko valmis muutokseen? Jos haluat tilastasi paremman paikan elämällesi, läheistesi, asiakkaidesi tai työntekijöidesi onnelle ja hyvinvoinnille, ota rohkeasti yhteyttä! Luodaan yhdessä unelmiesi tilat!