Asiakasprojekti: Wok Wok ravintola Easton

Lorem ipsum

Before After Designvv ravintola Wok Wok rakennusvaihe asiakasalueestaDesignvv Ravintolasuunnittelu

Kohteen valokuvaaja: Kreetta Järvenpää Photography

Moderni ja tunnistettava sisustuskonsepti ravintolaketjulle

Yritysasiakkaitteni projekteissa otan ideoita ensisijaisesti asiakkaasta ja yrityksestä itsestään. Ideat syntyvät mm. yrityksen filosofiasta, imagosta, toimialasta, sijainnista, omistajan taustasta ja persoonasta. Ravintolatilan sisustuksen tulee kuvastaa yritysfilosofiaa, ravintolan teemaa ja toimintaa sekä tukea näitä.

Tämän ravintolaketjun omistajat tavattuani ja keskusteltuamme heidän tarpeista, tavoitteista, yritysfilosofiasta ja visioista toiminnan suhteen, alkoivat ideat kehittyä mielessäni välittömästi.

Omistajien persoonat, tausta ja haaveet olivat kirkkaana mielessäni läpi koko suunnitteluprosessin. He olivat luomassa uudenlaista aasialaista pikaruokaketjua, jonka ilmeestä he halusivat raikkaan, modernin, viihtyisän, hauskan, mieleenpainuvan, tunnistettavan ja erilaisen. Koska ravintoloita oli tarkoitus avata eri kokoisina eri ostoskeskuksiin, tavoitteeni oli brändätä heille sisustuskonseptia, jota oli helppo toteuttaa tilaan kuin tilaan. Haasteet ja haaveet olivat moninaiset.

Tein kohteeseen konsepti-, sisustus-, tila-, kaluste- ja valaistussuunnittelua. Brändi- ja konseptisuunnittelu sisälsi ohjeistuksen sisustuselementtien käyttöön. Ravintolatilan väri- ja materiaalivalinta on oleellinen osa brändäystä. Bambumetsä tuo tiloihin syvyyttä sekä muistuttaa ruokateemasta. Istuinten vihreä sävy jatkaa yrityksen värimaailmaa asiakastilaan torialueelle ja tuo raikkautta. Vihreä väri on myös psykologisesti yksi ruokailutilassa toimivista väreistä. Se symbolisoi kasvua, kasvien itämistä, luontoa, vehreyttä, terveyttä, elinvoimaa ja ekologisuutta. Tein yhteistyötä graafikon kanssa graafisen ilmeen suunnittelussa, jotta sen tyyli ja väritys kulkee käsi kädessä sisustuksen ja brändäyksen kanssa.

Projektin- ja materiaalinhallinta kuten aikatauluista, materiaali- ja tuotekilpailutuksista, näiden osa-hankinnoista ja toimituksista huolehtiminen kuului rooliini. Yhteistyö kaikkien materiaalitoimittajien, tehtaiden, projektihenkilöiden, puusepän, työmaiden ja asentajien kanssa oli osa kokonaisvaltaista palvelua.

Sisustussuunnittelu käsitti joka kohteeseen myös työkuvat, joten valaisinpisteille ja laatoituksillekin tein tarkkaan mitoitetut asennuspiirustukset kalustemitoituksen lisäksi. Ravintolaketjun tilojen valaistussuunnittelu Eastoniin ja Rediin toivat omia haasteitaan. Osa asiakastilasta sijaitsee yleisellä ”torialueella”, joissa ainoana valaistuksena olisi ollut kaukaa heijastavat yleisvaloa antavat spotit. Huolena oli, miten valo riittäisi itse ravintola-alueelle ja pöydille. Ratkaisin ongelman suunnittelemalla ruoka- ja baaripöydät, joiden runkoon sähkö johdettiin lattiarakenteita pitkin ja pöytiin rakennettiin oma kaunis valaistus.

Ruokapöydät valaistuksineen valmistettiin mittatilattuina puupajalla ja asennettiin kiinni lattiaan. Kiintopöytien kalustesuunnittelu minulta sisälsi runkosuunnittelun, ergonomiset mitoitukset, materiaali- ja värivalinnat sekä mallien tarkistukset ja valaistuksen suunnittelun. Pöydänjalkaan asennettiin pistorasiat siivousta varten. Sillä halusin lisätä myös asiakkaiden viihtyvyyttä, sillä syödessään he pystyvät samalla lataamaan älylaitteittaan. Uniikki pöytä ratkaisi valaistusongelman, mutta toi samalla tilaan selkeää tunnistettavuutta, rytmiä ja vyöhykejakoa.

Itse palvelutiskin suunnittelu tuotti samoin haasteita – nyt monitoimisuuden takia. Asiakkaalla oli tarvetta monelle ruokakaukalolle, juomien jakelupisteelle, kassalle ja astioille. Lisäksi palvelutapa oli hieman hakusessa suunnitteluvaiheessa ja se muuttui suunnitteluvaiheen aikana.

Tiloista tuli erittäin viihtyisiä, rauhoittavia ja omaleimaisia. Sisustus symbolisoi niin yrityksen filosofiaa, arvoja, aasialaisia elementtejä kuten kontrastien Yin&Yangia sekä luontoa. Vaikkakin kyseessä on pikaruokala, halusin panostaa sen laatuun, viihtyvyyteen ja asiakaskokemukseen. Ja miksipä näin ei pitäisi olla? Suunnittelussa satsattiin tiettyihin asioihin enemmän, mutta kaunista ja tyylikästä saimme silti hillityllä budjetilla aikaan. Asiakas luotti minuun paljon. Sain luoda uudenlaisen konseptin asiakkaalle ajankohtaisiin kohteisiin ja käyttää projektissa oman yritykseni palveluita laajasti, mikä oli minulle hyvin palkitsevaa.

www.wokwok.fi

Asiakkaani kertovat

Ota yhteyttä

Oletko valmis muutokseen? Jos haluat tilastasi paremman paikan elämällesi, läheistesi, asiakkaidesi tai työntekijöidesi onnelle ja hyvinvoinnille, ota rohkeasti yhteyttä! Luodaan yhdessä unelmiesi tilat!