Sisustus- ja tilasuunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”

Teemme tila- ja sisustussuunnittelua huolella myös haasteellisiin kohteisiin laajan kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Voit luottaa siihen, että halutut tarpeet ja tavoitteet täytetään suunnittelun eri budjettiluokissa. Viihtyisille sisustuksillemme on ominaista taitavasti kootut väri-, materiaali- ja tuoteyhdistelmät sekä hyvin suunniteltu valonkäyttö. Toimitilat ovat tärkeä osa yrityksen brändäystä. Teemme ratkaisut juuri asiakasyrityksen toiveita, tavoitteita ja tyyliä vastaavaksi. Tilasuunnittelussa ja materiaalivalinnoissa otamme huomioon tilan käyttöön ja puhdistukseen liittyvät erityistarpeet.

Palveluihimme kuuluu myös kalustesuunnittelu, jonka perustana on tilan käyttötarkoituksen ja kulkuvirran ymmärrys sekä eri toimintojen hallittu yhdistäminen.

Tiloihin on mahdollista teettää myös räätälöidyt mittatilauskalusteet yhteistyökontaktieni kautta. Ne voivat olla joko täysin tilaan yksilöllisesti suunnittelemamme kalusteet tai tehdasvalmiista moduuleista mittoihin muokattuja.

Kokonaisvaltainen palvelumme sisältää myös projektinhallinnan. Huolehdimme kohteessasi niin projektin- kuin materiaalinhallinnasta, sisustusbudjetin seurannasta sekä halutessasi ostohankinnoista. Käytämme tarvittaessa apunamme muita yhteistyökumppaneita tai johdamme koko suunnitteluprojektia. Voimme tehdä yhteistyötä myös asiakkaan omien kumppaneiden kanssa tai tarjota palveluitamme muille suunnittelutoimistoille.

Toimimme asiakaslähtöisesti, yksilöllisesti ja joustavasti! 

Sisustuspalvelumme

 • Yritys- ja yksityistilojen tila- ja sisustussuunnittelu
 • Laivojen tila- ja sisustussuunnittelu
 • Konseptisuunnittelu ja yritysbrändäys
 • Irto- ja kiintokalustesuunnittelu
 • Väri- ja materiaalisuunnittelu
 • Sisustusvalaistus- ja valaisinsuunnittelu
 • Arkkitehtikoordinointi
 • Sisustuksen kustannuslaskenta ja -arviot
 • Materiaali- ja projektinhallinta
 • Materiaali- ja tuotehankinnat
 • Sisustustöiden seuranta sisustussuunnitelmien mukaisesti
 • Tuotteiden ja valmistustöiden kilpailuttaminen

Räätälöity uniikki sisustus

Jokainen tila ja asiakas on erilainen. Sen takia suunnittelemme jokaisen kohteen käyttäjälähtöisesti, jotta tilakokonaisuudesta tulisi yksilöllinen ja asiakkaan tarpeisiin jopa räätälöity. Tilakohteen räätälöinti voi pitää sisällään monia erityisiä toteutuksia tai vain yhtä kuten:

Mittatilauskalusteet

Usein rakennuksissa on syvennyksiä, nurkkia, ulokkeita, joiden neliöt kannattaa hyödyntää tilaratkaisuissa. Toimivan ja kauniin tilan aikaan saaminen vaatii hyvää kalustesuunnittelua ja joskus sen toteutusta mittatilauksena kustomoituna. Olemme suunnitelleet monia niin irto- kuin kiintokalusteita, jotka on toteutettu eri verstailla kuten tämä alkoviin valmistettu sänky säilytys- ja valaistusratkaisulla. Joukossa on lukuisia keittiöitä, vaatekaappeja, wc-kalusteita,  pöytiä, sohvia, tv-tasoja, senkkejä jne.

Koska meiltä löytyy vuosien kokemusta laivateollisuuden isoista sisustusprojekteista, ovat lukuisat haasteelliset julkitilakalusteet tulleet tutuiksi kuten ravintola- ja myyntitiskit, pullohyllyt, hoitotilojen kalusteet jne .

Verhoilu- ja ompelutyöt

Remonttisuunnittelussa on tärkeää arvioida aina mitä on järkevää uusia kokonaan ja mitä kannattaa korjauttaa ja tuunata ekologia ja kustannukset huomioiden. Joskus vanhoja huonekaluja voidaan päivittää uuteen sisustukseen tai brändi-ilmeeseen sopiviksi uudelleen verhoilemalla, jos vanha pinta on kulunut.

Uniikkia sisustusta vaikka hotellin sviitteihin saadaan suunnittelemalla päiväpeitteet erityisompeleilla tai -kuvioilla. Kuvan päiväpeitto toteutettiin suunnitelmamme pohjalta samoilla tekstiileillä kuin huoneverhot. Asiakas halusi peitosta 2-puoleisen niin, että yksi puoli oli kesäpuoli valkoisella kankaalla, toinen puoli oli talvipuoli kuvan vaalean ruskealla kankaalla.

Design Virve Värjy Oy tekee projektiisi uniikkia kuosisuunnittelua huomioiden tilan kokonaisvaltaisesti ja kunniottaen brändiäsi ja toiveitasi

Kuviosuunnittelu ja kuosisuunnittelu

Yksilöllinen sisustus omien toiveiden tai brändi-ilmeen mukaiseksi syntyy omintakeisilla ratkaisuilla. Tässä taiteen ja grafiikan keinoin voidaan luoda ainutlaatuisia ja elämyksellisiäkin pintoja.

Keskustellaanko yhdessä siitä, minkälaista kuviota tai kuosia tilasi sisustus kaipaa? Ehkä voimme toteuttaa siihen esklusiivisia materiaaleja luoden kuosit pensselin vedoin kuten näissä kuvissakin? Toteutus kustannustehokkaasti digitaalisesti.

Erikoismaalaus ja seinämaalaus

Erikoisosaamiseemme kuuluu myös kuvitus, erikoismaalaus ja seinätaidemaalaus. Yrittäjä Virve Värjy-Krook on suunnitellut aikoinaan Tallink Galaxy -matkustajalaivaan lasten leikkitilan seinien, katon ja kalusteiden kuvituksen, jonka hän toteutti maalaamalla siskonsa ja isänsä kanssa yhteistyössä. Erikoismaalaustyö tehtiin suoraan valmiille seinäpinnoille. Tästä referenssistä on valokuvia alla.

Yhdessä toimitilakohteessa erikoismaalari toteutti seinäkuvioinnit piirtämällämme sapluunalla. Toisen toimitilan keittiön puulattian erikoismaalari maalasi suunnitelmamme pohjalta laatoituksen näköiseksi. Teemme siis yhteistyötä myös käsityöläisten ja taiteilijoiden kanssa.

Teemme uniikkeja sisustuksia suunnittelemalla, piirtämällä, maalaamalla ja toteuttamalla ne itse, yhdessä kumppaneiden kanssa tai delegoimalla toteutuksen erikoissuunnittelijalle tai – maalarille.

Toimiston suunnittelu

Yritystilojen sisustuksella on merkitystä paitsi imagon, myös tehokkuuden kannalta. Kun tilasi on suunniteltu tarkasti, palvelee se yritystoimintaasi mahdollisimman tehokkaasti niin työnteon, huollon, markkinoinnin kuin asiakashankinnan suhteen. Hyvällä suunnittelulla saadaan yrityksen tilat optimaaliseen hyötykäyttöön. Sillä on selvä vaikutus kustannuksiin ja liikevaihtoon!

Ravintolan suunnittelu

Ravintolan tulee olla viihtyisä ja toimiva niin asiakkaille kuin työntekijöille. On tärkeää huomioida miten ravintolatila kokonaisuudessaan hyödynnetään, miten kulkuvirrat on suunniteltu ja kuinka helppo tilaa on huoltaa ja ylläpitää. Turvallisuus, ergonomia ja esteettömyys ovat toiminnallisuuden perusta.

Laivan suunnittelu

Laivatilojen suunnitteluun liittyy tiukkoja hygienia- ja turvallisuusvaatimuksia. Laivat ovat täynnä haasteellisia monitoimitiloja kuten ravintoloita, vastaanottoalueita, spa-osastoja, teattereita ja ulkokansia, jotka tulee saada käyttöön toimivasti, turvallisesti ja tyylikkäästi. Luota kokeneeseen laivatilojen suunnittelijaan!

Hotellisuunnittelu

Hotellin sisääntulotilaan pätee sama fakta kuin toimitilan sisääntulotilaan – se on hotellin käyntikortti! Sisääntuleva asiakas saa ensivaikutelman hotellista jo sisääntullessa. Se on kohtaamistila, jonka sisustus parhaimmillaan vahvistaa valittua yritysimagoa ja brändiä. Monimuotoisuus ja viihtyvyys ovat niin sisääntuloaulan kuin hotellihuoneiden tärkeitä ominaispiirteitä.

Asunnon suunnittelu

Oman kodin tulisi olla paikka, joka on kutsuva ja energiaa antava pesä. Sisustussuunnittelu palvelee niin remontoijaa, uuden asunnon ostanutta kuin vanhan myyjää. Pintaremonteilla ja pienellä pintaviilauksella myyjä nostaa asuntonsa huomioarvon markkinoilla ja herättää potentiaaliset ostajat. Uuden kodin ostanut taas haluaa muokata siitä itsensä näköisen.

Julkisten tilojen suunnittelu

Teksti tähän? Kuva vaihtuu.

Ota yhteyttä

Sisustusarkkitehtitoimisto Design Virve Värjy Oy palvelee monipuolisesti pääkaupunkiseudulla. Voit tilata sisustuspalvelut niin pieniin muutoskohteisiin kuin vaativiin ja kokonaisvaltaista muutosta tarvitseviin kohteisiin. Ota rohkeasti yhteyttä!