Sisustussuunnittelu

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”

Teen tila- ja sisustussuunnittelua huolella myös haasteellisiin kohteisiin laajan kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Voit luottaa siihen, että halutut tarpeet ja tavoitteet täytetään suunnittelun eri budjettiluokissa. Viihtyisille sisustuksilleni on ominaista taitavasti kootut väri-, materiaali- ja tuoteyhdistelmät sekä hyvin suunniteltu valonkäyttö. Toimitilat ovat tärkeä osa yrityksen brändäystä ja koostankin ratkaisut juuri asiakasyrityksen toiveita, tavoitteita ja tyyliä vastaavaksi. Tilasuunnittelussa ja materiaalivalinnoissa otetaan huomioon tilan käyttöön ja puhdistukseen liittyvät erityistarpeet. Palveluihini kuuluu myös kalustesuunnittelu, jonka perustana on tilan käyttötarkoituksen ja kulkuvirran ymmärrys sekä eri toimintojen hallittu yhdistäminen. 

Tiloihin on mahdollista teettää myös räätälöidyt mittatilauskalusteet yhteistyökontaktieni kautta. 

Kokonaisvaltainen palveluni sisältää myös projektinhallinnan. Huolehdin kohteessasi niin projektin- kuin materiaalinhallinnasta, sisustusbudjetin seurannasta sekä halutessasi ostohankinnoista. Käytän tarvittaessa apunani yhteistyökumppaneita tai johdan suunnitteluprojektia. Voin myös tehdä yhteistyötä asiakkaan kumppaneiden kanssa tai tarjota palveluitani muille suunnittelutoimistoille.

Toimin asiakaslähtöisesti, yksilöllisesti ja joustavasti! 

Yritykseni sisustuspalvelut

 • Yritys-, ravintola- ja yksityistilojen tila- ja sisustussuunnittelu
 • Laivojen tila- ja sisustussuunnittelu
 • Konseptisuunnittelu ja yritysbrändäys
 • Irto- ja kiintokalustesuunnittelu
 • Väri- ja materiaalisuunnittelu
 • Sisustusvalaistus- ja valaisinsuunnittelu
 • Arkkitehtikoordinointi
 • Sisustuksen kustannuslaskenta ja -arviot
 • Materiaali- ja projektinhallinta
 • Materiaali- ja tuotehankinnat
 • Sisustustöiden seuranta sisustussuunnitelmien mukaisesti
 • Tuotteiden ja valmistustöiden kilpailuttaminen

Räätälöity uniikki sisustus

Jokainen tila ja asiakas on erilainen. Sen takia suunnittelen jokaisen kohteen käyttäjälähtöisesti, jotta tilakokonaisuudesta tulisi yksilöllinen ja asiakkaan tarpeisiin jopa räätälöity. Tilakohteen räätälöinti voi pitää sisällään monia erityisiä toteutuksia tai vain yhtä kuten:

Mittatilauskalusteet

Usein rakennuksissa on syvennyksiä, nurkkia, ulokkeita, joiden neliöt kannattaa hyödyntää tilaratkaisuissa. Toimivan ja kauniin tilan aikaan saaminen vaatii hyvää kalustesuunnittelua ja joskus sen toteutusta mittatilauksena kustomoituna. Olen suunnitellut monia niin irto- kuin kiintokalusteita, jotka on toteutettu eri verstailla kuten tämä alkoviin valmistettu sänky säilytyksellä ja valaistusratkaisulla. 

Työskenneltyäni pitkään laivateollisuudessa isoissa sisustusprojekteissa, olen saanut kokemusta lukuisista haasteellisista kalusteista kuten ravintola- ja myyntitiskeistä, pullohyllyistä, hoitotilojen kalusteista jne .

Verhoilu- ja ompelutyöt

Remonttisuunnittelussa on tärkeää arvioida aina mitä on järkevää uusia kokonaan ja mitä kannattaa korjauttaa ja tuunata ekologia ja kustannukset huomioiden. Joskus vanhoja huonekaluja voidaan päivittää uuteen sisustukseen tai brändi-ilmeeseen sopiviksi uudelleen verhoilemalla, jos vanha pinta on kulunut.

Uniikkia sisustusta vaikka hotellin sviitteihin saadaan suunnittelemalla päiväpeitteet erityisompeleilla tai -kuvioilla. Kuvan päiväpeitto toteutettiin suunnitelmani pohjalta samoilla tekstiileillä kuin huoneverhot. Asiakas halusi peitosta 2-puoleisen niin, että yksi puoli oli kesäpuoli valkoisella kankaalla, toinen puoli oli talvipuoli kuvan vaalean ruskealla kankaalla.

Kuvio- ja kuosisuunnittelu

Yksilöllinen sisustus omien toiveiden tai brändi-ilmeen mukaiseksi syntyy omintakeisilla ratkaisuilla. Tässä taiteen ja grafiikan keinoin voidaan luoda ainutlaatuisia ja elämyksellisiäkin pintoja.

Keskustellaanko yhdessä siitä, minkälaista kuviota tai kuosia tilasi sisustus kaipaa? Ehkä voin toteuttaa siihen esklusiivisia materiaaleja luoden kuosit pensselin vedoin kuten näissä kuvissakin? Toteutus vaikka kustannustehokkaasti digitaalisesti.

Erikois- ja seinämaalaus

Olen suunnitellut aikoinaan Tallink Galaxy -laivaan lasten leikkitilan seinien, katon ja kalusteiden kuvituksen, jonka toteutin taidemaalaamalla siskoni ja isäni kanssa yhteistyössä. Erikoismaalaustyö tehtiin suoraan valmiille pinnoille. Tästä referenssistä on valokuvia alla.

Yhdessä toimitilakohteessa erikoismaalari toteutti seinäkuvioinnit piirtämälläni sapluunalla. Toisen toimitilan keittiön puulattian erikoismaalari maalasi suunnitelmani pohjalta laatoituksen näköiseksi.

Teen uniikkeja sisustuksia suunnittelemalla, piirtämällä, maalaamalla ja toteuttamalla ne itse, yhdessä kumppaneiden kanssa tai delegoimalla toteutuksen erikoissuunnittelijalle tai – maalarille.

Toimiston suunnittelu

Yritystilojen sisustuksella on merkitystä paitsi imagon, myös tehokkuuden kannalta. Kun tilasi on suunniteltu tarkasti, palvelee se yritystoimintaasi mahdollisimman tehokkaasti niin työnteon, huollon, markkinoinnin kuin asiakashankinnan suhteen. Hyvällä suunnittelulla saadaan yrityksen tilat optimaaliseen hyötykäyttöön. Sillä on selvä vaikutus kustannuksiin ja liikevaihtoon!

Ravintolan suunnittelu

Ravintolatilan tulee olla viihtyisä ja toimiva niin asiakkaille kuin työntekijöille. On tärkeää huomioida miten ravintolatila kokonaisuudessaan hyödynnetään, miten kulkuvirrat on suunniteltu ja kuinka helppo tilaa on huoltaa ja ylläpitää. Turvallisuus, ergonomia ja esteettömyys ovat toiminnallisuuden perusta.

Laivan suunnittelu

Laivatilojen suunnitteluun liittyy tiukkoja hygienia- ja turvallisuusvaatimuksia. Laivat ovat täynnä haasteellisia monitoimitiloja kuten ravintoloita, vastaanottoalueita, spa-osastoja, teattereita ja ulkokansia, jotka tulee saada käyttöön toimivasti, turvallisesti ja tyylikkäästi. Luota kokeneeseen laivatilojen suunnittelijaan!

Hotellisuunnittelu

Hotellin sisääntulotilaan pätee sama fakta kuin toimitilan sisääntulotilaan – se on hotellin käyntikortti! Sisääntuleva asiakas saa ensivaikutelman hotellista jo sisääntullessa. Se on kohtaamistila, jonka sisustus parhaimmillaan vahvistaa valittua yritysimagoa ja brändiä. Monimuotoisuus ja viihtyvyys ovat niin sisääntuloaulan kuin hotellihuoneiden tärkeitä ominaispiirteitä.

Asunnon suunnittelu

Oman kodin tulisi olla paikka, joka on kutsuva ja energiaa antava pesä. Sisustussuunnittelu palvelee niin remontoijaa, uuden asunnon ostanutta kuin vanhan myyjää. Pintaremonteilla ja pienellä pintaviilauksella myyjä nostaa asuntonsa huomioarvon markkinoilla ja herättää potentiaaliset ostajat. Uuden kodin ostanut taas haluaa muokata siitä itsensä näköisen.

Julkisten tilojen suunnittelu

Teksti tähän? Kuva vaihtuu.

Ota yhteyttä

Sisustusarkkitehtitoimisto Design Virve Värjy Oy palvelee monipuolisesti pääkaupunkiseudulla. Voit tilata sisustuspalvelut niin pieniin muutoskohteisiin kuin vaativiin ja kokonaisvaltaista muutosta tarvitseviin kohteisiin. Ota rohkeasti yhteyttä!