Laivat & Risteilijät

”Näe suuret linjat, tee pieniä asioita.” – kiinalainen sananlasku

Laivatilojen ja risteilijöiden suunnittelua 15 vuoden kokemuksella

Laivojen sisustussuunnitteluun liittyy monia erityispiirteitä verrattuna hotelli- ja ravintolasuunnitteluun. Risteilijät ovat kuin pieniä uivia kaupunkeja, joissa on erinäisiä monitoimitiloja palveluineen. Rajalliset tilakoot vaativat perusteellista suunnittelua, jotta rakennusprosessi, logistiikka, huolto ja tekniikka toimivat.

Minulla on 15 vuoden laaja kokemus risteilijöiden ja laivojen sisustussuunnittelun erilaisista työtehtävistä kuten suunnittelusta, näiden isojen julkitilojen suunnitteluvalvonnasta, arkkitehtikoordinoinnista sekä määrä- ja kustannuslaskennasta. Osaan ottaa huomioon laivojen tiukat vaatimukset hygienian, paloturvallisuuden, painon, esteettömyyden, työtapojen ja laadultaan soveltuvien materiaalien suhteen. Kokemukseni laivasuunnittelusta telakoilla, sisustusten kokonaistoimittajilla ja suunnittelutoimistoissa on opettanut minua ymmärtämään haasteellisten monitoimitilojen ongelmia ja tarpeita, kulkuväylien ja tilojen toiminnallisuuden merkitystä niin operatiiviisille toiminnoille kuin työntekijöiden ja asiakkaiden viihtyvyydelle. Suunnittelu on antanut aimo annoksen kykyä etsiä ja keksiä ratkaisuja erilaisten teknisten rakennustapojen avulla.

Asiakkaani kertovat

Kokonaisvaltaiset palvelut laivan tilasuunnitteluun

Laivatilojen sisustuksessa myös taide on oleellisessa osassa luomassa tunnelmaa ja viihtyvyyttä. Suunnittelin taiteet ja somisteet Tallink Galaxy -laivan ravintoloiden ja hyttien seiniin. Leikkitilaan kuvitin läpi tilan jatkuvan satumetsän seinille, kattoon, kalusteille ja käytävään sekä toteutin näiden taidemaalaukset isäni ja siskoni kanssa.

Suurissa laivatilojen suunnitteluprojekteissa arkkitehtikoordinointi on tärkeää. Olen tehnyt arkkitehtikoordinointityötä niin kokonaistoimittajalla (6000m2:n tilat laivaan M/S Oasis of the Seas) kuin Turun telakalla. Tämä mielenkiintoinen työ on antanut minulle hyvän materiaalituntemuksen, kustannustietouden sekä tiedon markkinoilta löytyvistä vaihtoehdoista.

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset laivan sisustussuunnitteluun kokenutta sisustusarkkitehtia! Autan projektissasi löytämään sisustusratkaisut, jotka vastaavat budjettia, tavoitteita, vahvistavat yritysbrändiä, toiminnallisuutta ja ennen kaikkea saavat asiakkaat viihtymään ja kokemaan aistielämyksiä.