Laivojen sisustussuunnittelu

”Näe suuret linjat, tee pieniä asioita.” – kiinalainen sananlasku

Laivojen ja risteilijöiden sisustussuunnittelua 15 vuoden kokemuksella

Laivojen ja risteilijöiden sisustussuunnitteluun liittyy monia samankaltaisia erityispiirteitä kuin hotelli- ja ravintolasuunnitteluun. Risteilijät ovat kuin pieniä uivia kaupunkeja, joissa on erinäisiä monitoimitiloja palveluineen. Rajalliset tilakoot vaativat perusteellista suunnittelua, jotta rakennusprosessi, logistiikka, huolto ja tekniikka toimivat.

Meillä on 15 vuoden laaja kokemus risteilijöiden ja matkustajalaivojen sisustussuunnittelun erilaisista työtehtävistä kuten tila-, kaluste- ja sisustussuunnittelusta, näiden julkitilojen suunnitteluvalvonnasta, arkkitehtikoordinoinnista sekä määrä- ja kustannuslaskennasta. Osaamme ottaa huomioon laivojen tiukat vaatimukset hygienian, paloturvallisuuden, painon, esteettömyyden, työtapojen ja laadultaan soveltuvien materiaalien suhteen.

Kokemuksemme laivasuunnittelusta telakoilla, sisustusten kokonaistoimittajilla ja suunnittelutoimistoissa on opettanut ymmärtämään haasteellisten monitoimitilojen ongelmia ja tarpeita, kulkuväylien ja tilojen toiminnallisuuden merkitystä niin operatiiviisille toiminnoille kuin työntekijöiden ja asiakkaiden viihtyvyydelle. Suunnittelu on antanut aimo annoksen kykyä etsiä ja keksiä ratkaisuja erilaisten teknisten rakennustapojen avulla.

Laivan arkkitehtikoordinointi

Suurten laivojen suunnitteluprojekteissa arkkitehtikoordinointi on tärkeää työtä, jossa neuvotellaan kaikkia osapuolia koskevat ja osallistavat rakentamisen ja hintatason yhteiset sopimukset noudattaen laivanrakentamisen kansainvälisiä sääntöjä sekä arkkitehtisuunnitelmia. Neuvotteluissa mukana saman pöydän äärellä ovat laivatilaajan, telakan, laivasisustuksen rakentajien sekä kansainvälisten suunnittelutoimistojen aluekohtaiset edustajat. Arkkitehtikoordinoijat vetävät pitkälti neuvotteluja sekä tekevät monitahoista selvitystyötä ennen ja jälkeen neuvotteluiden projektijohdon ohjauksessa.

Design Virve Värjy Oy:n monipuolisiin sisustuspalveluihin kuuluvat myös laivasisustuksen laajat palvelut kuten arkkitehtikoordinointi sisustussuunnittelun lisäksi. Yrityksemme omistaja Virve Värjy-Krook on tehnyt arkkitehtikoordinointityötä niin sisustuksen kokonaistoimittajalla Merimalla (6000m2:n tilat laivaan M/S Oasis of the Seas) kuin Meyer Turun telakalla risteilijöiden julkisiin tiloihin (Costa Toscana, Carnival Celebration, Icon of the Seas). Näihin alueisiin kuuluu  ravintoloita, yökerhoja, kauppoja, lounge-tiloja, spa- sekä hoitotiloja.

Tämä mielenkiintoinen ja haasteellinen työ on antanut Virvelle vahvan materiaalien ja rakentamisen tuntemuksen, kustannustietouden sekä tiedon markkinoilta löytyvistä materiaali- ja toimittajavaihtoehdoista.

Designvv tekee laivojen arkkitehtikoordinointia
Laivojen sisustussuunnittelu käsittää hyvin erilaisia tiloja kuten ravintolat, kaupat, yökerhot, hoitohuoneet ja spat
Designvv tekee risteilijöiden arkkitehtikoordinointia

Asiakkaamme kertovat

Kokonaisvaltaiset palvelut laivan sisustussuunnitteluun

Laivatilojen sisustuksessa myös taide on oleellisessa osassa luomassa tunnelmaa ja viihtyvyyttä. Virve Värjy-Krook suunnitteli taiteet ja somisteet Tallink Galaxy -laivan ravintoloiden ja hyttien seiniin.

Lisäksi Virve kuvitti satumetsän Tallink Galaxy -matkustajalaivan leikkitilan seiniin, kattoon, kalusteisiin ja käytävään sekä toteutti näiden taidemaalaukset isänsä ja siskonsa kanssa.

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset laivan sisustussuunnitteluun kokenutta sisustusarkkitehtia! Autamme projektissasi löytämään sisustusratkaisut, jotka vastaavat budjettia, tavoitteita, vahvistavat yritysbrändiä, toiminnallisuutta ja ennen kaikkea saavat asiakkaat viihtymään ja kokemaan aistielämyksiä.