Toimistot & Työympäristöt
”Menestyminen ei ole avain onnellisuuteen. Onnellisuus on avain menestymiseen. Jos pidät siitä mitä teet, onnistut varmasti” – Herman Cain
Yritystilojen hyvä suunnittelu lisää viihtyisyyttä ja työhyvinvointia
Huolellinen työympäristön suunnittelu lisää viihtyvyyttä ja luo samalla vahvan mielikuvan yrityksestä asiakkaille. Käyttäjä- ja asiakasystävälliset funktionaaliset tilat helpottavat toimintoja ja liikkumista sekä ovat helppo pitää puhtaana, mikä tehostaa yritystoimintaa. Akustiikalla ja valaistuksella on tärkeä osuus kokonaisuudessa. Onnistuneella sisustussuunnittelulla on useita myönteisiä vaikutuksia yrityksen menestykseen, sillä se:
- sitouttaa työntekijöitä ja lisää työtehokkuutta
- parantaa yhteishenkeä
- luo turvallisuutta
- edistää työntekijöiden terveyttä ja vähentää poissaoloja
- houkuttelee uusia työntekijöitä
- vahvistaa yrityksen imagoa
- houkuttelee yhteistyökumppaneita ja maksavia asiakkaita
- saa yrityksen jäämään mieleen, antaa elämyksiä ja kutsuu palaamaan
- vähentää energiankulutusta ja
helpottaa kiinteistön ylläpitoa ja siivousta.
Onnistunut muutos sisustuksessa tuo onnellisuutta ja hyvinvointia kaikille tilojen käyttäjille!
Laajat yritystilojen ja toimitilojen suunnittelupalvelut
Yritystilojen sisustusarkkitehtisuunnitteluni sisältää niin konsepti- ja tilasuunnittelun kuin tekstiilien, kiintokalusteiden, pintamateriaalien ja muiden elementtien suunnittelun ja toteutuksen valvonnan. Kun jokainen osa-alue on mietitty tarkkaan, lopputulos kestää ja palvelee vuosia työntekijöidesi ja asiakkaittesi mukavuutta.
Suunnitelmissa haen kuhunkin tilaan ja yritykseen sopivan kokonaisuuden materiaaleineen. Valinnassa otan huomioon, että materiaalit ovat helposti siivottavat, kestävät kovaa kulutusta, ovat ympäristöystävällisesti tuotettu ja että ne eivät ole terveydelle haitallisia.
Mutta millainen on hyvä työympäristö? Se miten toimitilasuunnittelulla on mahdollista vaikuttaa hyvän työympäristön luomiseen, on siihen alla huomionarvoisia aiheita.
Käyttäjälähtöinen työympäristö
Työympäristön suunnittelussa on hyvin tärkeä lähtökohta käyttäjälähtöisyys ja yksilöllisyys.
Vietämme ison osan ajastamme työympäristössä, joten yksilön hyvinvoinnin kannalta on oleellista kyetä suoriutumaan työtehtävistä ongelmitta ja kokea voivansa hyvin työyhteisössä niin fyysisesti kuin henkisesti. Kun tila- ja sisustusratkaisuilla minimoidaan työkykyä alentavia haasteita, työnteko muuttuu tehokkaammaksi ja työpoissaolot vähenevät.

Toimiva työympäristö
Esteetön työympäristö

Työergonomia
Hyvällä työergonomialla parannetaan työhyvinvointia. Sisustussuunnittelun avulla voidaan luoda toimiva, terveellinen ja turvallinen työympäristö.
Tarvittavat apuvälineet, säädettävät ja muuntautuvat kalusteet, hyvä ja monipuolinen valaistus, sopivat materiaalit, toiminta-alueet eri aktiviteeteille ja työn tauottamiselle ovat osa tila- ja sisustussuunnittelua. Ergonomian haasteissa voimme jopa konsultoida työergonomiaan erikoistunutta fysioterapeuttia.
Allergiaystävällinen työympäristö
Hyvä sisäilma on edellytys hyvälle ja toimivalle työympäristölle. Siihen liittyy vahvasti tilan siisteys ja pölyttömyys. Muita allergioita aiheuttavia asioita työympäristössä ovat mm. siivoamiseen käytettävät kemikaalit, huonekasvit sekä pintamateriaalit. On tärkeää valita kulutukseen ja työympäristöille soveltuvia hyväksyttyjä materiaaleja, jotka ovat vähäpäästöisiä, pölyämättömiä ja mahdollisesti allergiatunnuksen omaavia.
Biofilinen työympäristö

Aistiesteetön työympäristö
Mahdollisimman aistiesteetön työympäristö on eduksi kaikkien tilan käyttäjien hyvinvoinnille. Kaikki yllä mainitut hyvän fyysisen työympäristön edellytykset luovat toteutuessaan osittain myös aistiesteetöntä työympäristöä. Yllättävän paljon löytyy aistisäätelyn häiriöitä omaavia ihmisiä (jopa joka kymmenes) mutta myös erityisherkkiä (jopa joka viides).
Kokemusperäinen näkökulma työympäristöön
Itselläni on omakohtaista kokemusta työskentelystä toimistotiloissa, kun haasteinani ovat olleet väliaikainen liikuntakyvyn heikentyminen, allergiat, aistiyliherkkyydet ja erityisherkkyys. Lähipiirissäni on samankaltaisia haasteita kokeneita ihmisiä. Siksi vahvuuteni sisustusarkkitehtina on löytää luovasti toimivia ratkaisuja työympäristön tila- ja sisustusongelmiin monitahoisella lähestymistavallani.
Aulakalusteet, toimitilakalusteet ja julkisen tilan irtohuonekalut

Suunnittelemme tiloja asiakkaan budjettiin, toiveisiin ja tavoiteltuun ilmeeseen sopivilla tuotteilla oli ne minkä brändin tuotteita tahansa. Tarvittaessa ehdotamme ja tarjoamme kalusteita edustamamme valmistajan Albaplusin valikoimasta.
Voit tutustua heidän aula- ja toimitilakalusteisiin täällä.
Keskusteltaisiinko yhdessä miten asiantuntevalla remonttisuunnittelulla saisimme kehitettyä hyvän ja hyvinvointia edistävän työympäristön yritykseesi?
Lue lisää mitä olen kirjoittanut aiemmin työympäristöjen suunnittelusta blogijulkaisussani: Työympäristöjen suunnittelu on kattava projekti
Asiakkaani kertovat

Asiakasprojekti: Merima Oy
Tässä toimitilakohteessa suunnittelin uusiksi kohtaamistilat eli sisääntulon, ruokailu- ja taukotilan, keittiön sekä neuvotteluhuoneen ja vessat. Projektin toteutuksessa kulminoituu suunnittelutavoitteeni yhdistää monia toimintoja monille käyttäjille niin, että tilojen käyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa, kulkuväylät riittävän moninaiset, valaistus monipuolista, tilat jaettu eri tarkoituksiin. Tyylikäs sisustuksen ilme materiaaleineen sekä väreineen vahvistaa yritysimagoa ja osaltaan antaa viitteitä yrityksen toimialasta.

Asiakasprojekti: Merima Oy
Tässä toimitilakohteessa suunnittelin uusiksi kohtaamistilat eli sisääntulon, ruokailu- ja taukotilan, keittiön sekä neuvotteluhuoneen ja vessat. Projektin toteutuksessa kulminoituu suunnittelutavoitteeni yhdistää monia toimintoja monille käyttäjille niin, että tilojen käyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa, kulkuväylät riittävän moninaiset, valaistus monipuolista, tilat jaettu eri tarkoituksiin. Tyylikäs sisustuksen ilme materiaaleineen sekä väreineen vahvistaa yritysimagoa ja osaltaan antaa viitteitä yrityksen toimialasta.