Designvv asiakkaan Meriman Aula remontin jälkeen

Yritysilmeen mukaisen sisääntuloaulan ja neuvotteluhuoneen suunnittelu: asiakasprojekti Merima Oy

Tiloilla on suuri vaikutus mielikuviin, viihtyvyyteen ja myös työhyvinvointiin. Siksi yritystilojen sisustusarkkitehtisuunnittelu on aina kokonaisvaltainen projekti, jossa huomioidaan tilan käyttötarpeen lisäksi myös yrityksen arvot ja brändi. Kirjoitin työtilojen suunnittelusta laajemmin edellissä kirjoituksessani. Tässä kirjoituksessa avaan asiakkaani Merima Oy:n tilojen suunnittelussa huomioituja seikkoja ja kerron yleisellä tasolla, miksi yrityksen sisääntuloaulan ja neuvotteluhuoneen ammattimainen suunnittelu on tärkeää.

Sisääntuloaula on yrityksen käyntikortti 

Minkälainen ensivaikutelma tulee, kun asiakas astuu yrityksen ovesta sisään? Vastaako värimaailma yrityksen brändi-ilmettä? Viestiikö ympäristö laadusta, moderneista valinnoista vai kodikkuudesta? Ensivaikutelma on se, joka jää ihmisen mieleen. Siksi siihen kannattaa panostaa myös yrityksen tiloissa. Tyylikäs sisääntuloaula antaa heti vaikutelman laadukkuudesta, ja selkeä ohjaus lisää tulijan luottamusta ja kokemusta.

Asiakkaani Merima Oy:n tilojen suunnittelun tavoitteena oli suunnitella tyylikkäät, modernit ja kutsuvat tilat, jotka ilmentävät yrityksen toimialaa ja laadukasta brändiä. 

ENNEN REMONTTIA -kuva Merima Oy:n sisääntuloaulasta

Kuten näistä ylläolevista sisääntuloaulan ”Ennen ja jälkeen” -kuvista näkee, niin muutos on ollut huikea. Tavoitteen täyttäneessä tilassa muutettiin seinä-, kattopinnat, valaistus ja kalusteet. Lattiaa asiakas ei halunnut vielä muuttaa, sillä pinta levittäytyy laajemmin myös tiloihin, joita nyt ei remontoitu.

Suunnittelussa otettiin huomioon myös vierailijan kokemus: tyylikäs rosterinen logo kertoo vieraalle, että hän saapunut oikeaan paikkaan. Eteisessä vierailijalle avautuu näyttävä sisääntuloaula ja istumisalue. Materiaalit ovat laadukkaita, ja värimaailma kuvastaa merta ja meriteollisuutta yrityksen toimialan mukaisesti. Sisustussuunnittelussa ja työympäristöjen suunnittelussa onkin tärkeää valita brändin mukaiset värit ja materiaalit, sillä toimitilat ovat kiinteä osa yrityksen viestimää kokonaiskuvaa.

JÄLKEEN REMONTIN -kuva Merima Oy:n sisääntulosta ja aulasta

ENNEN REMONTTIA -kuva Merima Oy:n sisääntulosta ja aulasta

Näyttävillä uusilla seinä- ja kattopinnoilla voi tilan saada eläväksi niin, että se antaa tilan käyttäjälle kokonaisvaltaisen aistielämyksen kuten toteutui tässä sisääntulotilassa. Paitsi että nämä valitut materiaalit ja värit korostavat asiakkaan yritysimagoa, niin ne myös tasapainottavat kokonaisilmettä, kun muutoksen kohteena eivät olleet kaikki vanhat pinnat kuten tässä tapauksessa lattia. Tilasuunnittelun ammattilainen on harjaantunut näkemään kokonaisuuden oli tavoite mikä tahansa.

Tämä muutoskohde oli itsellenikin hyvin mieluisa, sillä sain melko vapaat kädet ehdotuksille, paljon luottamusta, monta tehtävää kuten tarjota ostopalvelua myös. Lisäksi pääsin toteuttamaan yritykseni Design Virve Värjy Oy:n tärkeinä pitämiäni arvoja – aistihavannointi, luonto, värit, harmonisuus, yksilöllisyys, kädentaidot, viihtyvyys ja hyvinvointi. Tilan uusi sohva on toteutettu mittatilauksena, harmaat seinät erikoismaalattu. Kirjoitin yritykseni arvoista ensimmäisessä blogikirjoituksessani.


Käytännöllisyys ja tyylikkyys yhdessä ratkaisussa 

Merima Oy:n asiakasprojektin tavoite on tyypillinen kasvavalle yritykselle: toimitilaan kaivattiin muutoksia, jotta kasvanut henkilöstömäärä pystyy mahdollisimman tehokkaasti käyttämään yleisiä tiloja samanaikaisesti erilaisiin tarpeisiin. Samalla vanhoihin tiloihin toivottiin modernia, vaikuttavaa ilmettä. 

Neuvottelutiloja käytetään tyypillisesti monenlaisiin kokouksiin ja tilaisuuksiin. On tärkeää, että suunnitteluvaiheessa huomioidaan tilan tyypillinen käyttötarve, kapasiteetti ja mahdolliset tarpeet muuntaa tilaa helposti. Neuvotteluhuoneissa myös tekniikka sekä helpon liikkumisen ja poistumisen (esimerkiksi wc-tiloihin tai kahvipisteeseen kesken kokouksen) varmistaminen ovat tärkeässä asemassa. Väri- ja materiaalivalinnoilla sekä tilan valaistuksella ja asemoinnilla voidaan vaikuttaa merkittävästi tilan tunnelmaan. 

Merima Oy:n neuvotteluhuoneessa toistuvat yrityksen brändin mukaiset värit.  Tyylikkään lasiseinän läpinäkyvyyttä saa säädettyä paneeliverhoilla. Kalusteiden osalta hyödynnettiin osin vanhaa: vanhat suomalaista designia olevat vierastuolit verhoiltiin kolmatta kertaa uudestaan, pöytä ja lattia puolestaan jätettiin entiselleen. Tämänkin huoneen suunnittelussa valitsin muut sävyt neutralisoimaan vanhoja elementtejä.

Nyt Merima Oy:n merellinen ja laadukas brändi välittyy selkeästi ja tyylikkäästi heti ensinäkemällä – käytännöllisyyttä unohtamatta.

JÄLKEEN REMONTIN -kuva Merima Oy:n neuvotteluhuoneesta
ENNEN REMONTTIA -kuva Merima Oy:n neuvotteluhuoneesta

Neuvotteluhuoneesta tuli selkeä, raikas, valoisa ja digitaalisia tarpeita paremmin tukeva.

Valaistusuunnittelu

Väri- ja materiaalivalinnoilla sekä tilan valaistuksella ja asemoinnilla voidaan vaikuttaa merkittävästi jokaisen tilan tunnelmaan. Sisustusarkkitehdin työ ei ole ainoastaan luovaa vaan paljolti myös teknisten ongelmien ratkaisemista. Kokonaisvaltainen suunnittelu vaatii pienempienkin yksityiskohtien huomioon ottamista isojen linjojen lisäksi sekä tilan erittäin hyvää hahmottamista.

Oleellinen osa kaikkien tilojen suunnittelua ja viihtyvyyttä on valaistus. Tulen kirjoittamaan myöhemmin enemmän valaistuksen merkityksestä onnistuneessa sisustuksessa, nyt lyhyesti siitä. On tärkeää, että tiloissa on monipuolisesti suunniteltu valaistusta eri käyttötarkoituksiin – yleisvalaistus, työvalaistus, kohdevalaistus, epäsuora valaistus tunnelman luomiseen. Pitää huomioida mm. valojen värintoistokyky ja eri valolähteiden värilämpötila. Eri valolähteet ja valojen värit toistavat tilassa olevien pintojen värejä eri tavoin jotkut jopa vääristäen niitä. Jos tilasta löytyy useita eri valosävyjä, voi lopputulos olla levoton. Kokenut sisustusarkkitehti osaa arvioida ennakkoon valon vaikutuksen värien toistoon ja testata niitä.

KUVAKOLLAASI sisääntuloaulan valaistussuunnittelusta

Merima Oy:lle tekemässäni tilasuunnittelussa oli valaistus isossa roolissa. Kutsuvassa aulatilassa on näyttävä seinäpaneeli ja tv -kaluste valaistu taustavalolla. Paneeliin on suunnattu kattospotteja. Nämä tuovat elävyyttä ja syvyyttä tilaan. Onneksi kattoon toteutettiin runsas ja monipuolinen ehdottamani valaistus, jota sähköasentaja tuki myös. Kattovalaistus tulee aina suunnitella huomioiden tilan mitoitukset, kalusteiden sijainnit ja kulkuväylät kuten piirustuksenikin näyttää. Suunnittelin katon spotit kolmelle eri ryhmitykselle omilla kytkimillä. Halutessa voidaan käyttää vain osaa mikä on energiaystävällistä. Uuden katon tuoma tilamuutos vanhaan verrattuna on valtava. Monipuolinen hyvä valaistus vaikuttaa vahvasti hyvinvointiimme.

Upea kattodoomi jää mieleen ja on tyypillistä sisustusrakentamista laivateollisuudessa mikä kuvasti täten Merima Oy:n toimialaa.

Tutustu yritystilojen sisustussuunnittelupalveluihini tarkemmin sivustollani:
https://www.designvv.fi/sisustuspalvelut/yritystilojen-suunnittelu/

Seuraa yritystäni somessa, niin huomaat tulevat blogikirjoitukseni aiheina mm. monitoimitilojen suunnittelu, turvallisuus, työntekijöiden viihtyvyys työympäristöissä ja sisustuksen vaikutus työhyvinvointiin. Näiden merkitys ja työympäristösuunnittelun haastavuus on entistä suurempi tänä päivänä osan toimihenkilöistä siirryttyä hybridityöhön.

Jaa blogikirjoitus

Haluatko ehostaa tilojasi viihtyisiksi ja toiminnallisiksi? – Ota yhteyttä! 

Voit tutustua referensseihini täällä. Seuraa somekanaviani – jaan somessa uudet blogijulkaisut ja muuta ajankohtaista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoa kirjoittajasta

Olen kulkenut pitkän ja värikkään matkan sisustuksen parissa monitahoisissa projekteissa sisustusarkkitehtina ja yrittäjänä. Perehdyn sisustamiseen aina täydestä sydämestä asiakkaani ja tilojen käyttäjien hyvinvoinnin hyväksi.

Innostavin terveisin,
Virve Värjy-Krook
Sisustusarkkitehti SIO
Yrittäjä

virve.varjy-krook@designvv.fi

Kiinnostavimmat artikkelit

Ota yhteyttä

Oletko valmis muutokseen? Jos haluat tilastasi paremman paikan elämällesi, läheistesi, asiakkaidesi tai työntekijöidesi onnelle ja hyvinvoinnille, ota rohkeasti yhteyttä! Luodaan yhdessä unelmiesi tilat!