Sinun sisustusarkkitehtisi

Virve Värjy-Krook, Sisustusarkkitehti SIO

"Onnistuminen on asenne. Se on avoimuutta uusille ideoille, halukkuutta kuunnella, innokkuutta oppia, halua kasvaa ja joustavuutta muuttua"

Yrittäjä yrityksen takana

Olen Virve Värjy-Krook, sisustusarkkitehti SIO sekä Design Virve Värjy Oy:n perustaja ja omistaja. Koko työelämäni ajan olen toiminut sisustussuunnittelun alalla valmistuttuani sisustusarkkitehdiksi lähes 30 vuotta sitten. Olen tehnyt konsepti-, kaluste-, valaistus-, tila- ja sisustussuunnittelua toimitiloihin, ravintoloihin, hotelleihin, laivoihin, liiketiloihin ja koteihin. Lisäksi kalustemyynnistä ja -maahantuonnista on monen vuoden vahva kokemus.

TILOJEN VAIKUTUS HYVINVOINTIIN VETI SISUSTUSALALLE
Päädyin opiskelemaan alalle, koska minua kiinnosti jo ennen opiskelua se, miten ympäristömme vaikuttaa meidän aisteihimme, terveyteemme ja hyvinvointiimme. Se, miten tila toimii ja mitä siihen on valittu (mm. materiaalit, värit, valot), vaikuttaa meihin vahvasti. Nämä ovat aiheita, jotka saavat minut edelleen innostumaan asiakkaiden projekteista:

”Halu luoda kauniin aistikkaita, kutsuvan viihtyisiä ja mahdollisimman terveitä, hyvinvointia ja onnellisuutta edistäviä tiloja paremman elämänlaadun hyväksi! Auttaa siis asiakkaita voimaan paremmin omissa toimintaympäristöissään”

Virve Värjy-Krook

 • Yrityksen Design Virve Värjy Oy:n perustaja, omistaja, tj.
 • Sisustusarkkitehti SIO
 • Kalustemaahantuoja ja kalustetoimittaja – liiketoiminta ARIA NOVA 
 • Projektikoordinoija
Design Virve Värjy Oy toimii tarvittaessa yhteistyössä muiden osaavien kollegoiden kanssa

Tiimityö

Tiimistämme voi löytyä:

 • Muita sisustusarkkitehteja
 • Sisustussuunnittelijoita
 • 3D mallintajia
 • Visualisoijia
 • Graafikoita
 • Arkkitehteja
 • jne.

Tehostamme toimitilasi

Ratkaisemme sinun projektisi tilahaasteet räätälöidysti ja joustavasti! Laajalla ja monipuolisella kokemuksellamme meillä ei mene sormi suuhun eikä plasmat sekaisin.

Olemme avoimia eri tyyppisille projekteille, mutta erityisesti toimitilojen suunnitteluun meillä on tarjota erityistä merkityksellisyyttä. Verkostoomme kuuluu osaavia kollegoita.

Yritysvastuu

Design Virve Värjy Oy on vastuullinen yritys. Otamme toiminnassamme huomioon niin ihmiset, yhteiskunnan kuin ympäristön. 

Suunnittelutyössämme puntaroimme tarkasti muutostöistä aiheutuvaa vaikutusta eri asioihin. Etsimme sopivia materiaaleja ja tuotteita pitkäjänteisesti huolellisen vertailun ja varmistuksen kautta. Edellytämme materiaaleilta mm. ympäristösertifikaatteja. Harkitsemme tarkkaan mitä on tarpeen uusia ja mihin riittää kunnostus.

Finnish Interior Architects & Interior Designers
declare Climate & Biodiversity Emergency

Design Virve Värjy Oy yhtyi Suomen sisustusarkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden
yhteiseen julkiseen julistukseen ja lupautumiseen huomioida rakentamisvalintojen vaikutuksen ilmastokriisiin suunnittelutyössään. Yrityksemme löytyy listalta julistuksen sivulta.

Yrittäjyys

Perustin suunnittelutoimistoni vuonna 2000. Olen toiminut täysipäiväisenä yrittäjänä vuodesta 2006. Ansaitsin Kultaisen Yrittäjäristin 20 vuoden yrittäjyydestä vuonna 2020.

Yrittäjähenkisyys kuten taiteellinen taipumuskin tulevat perintönä isältäni. Yrittäjyys on asenne ja elämäntapa. Yrittäjyys merkitsee minulle vahvaa sitoutumista kaikkeen mitä teen – sydämestä! Tunnistan vastuuni ja velvollisuuteni. Se tuo minulle vapautta päättää miten toimin, ketä palvelen, kenen kanssa ja milloin.

Yrittäjäpolkuni:

11/ 2021, Design Virve Värjy Oy; 
-> Yritysnimi ja yhtiömuoto muuttui
-> Aputoiminimi ARIA NOVA siirtyi Oy:n alle v.2021

07/ 2011, ARIA NOVA, www.arianova.fi
-> Aputoiminimi perustettu               
-> Kalusteiden ja sisustustuotteiden maahantuonti ja myyntitoiminta aloitettu

11/ 2006, Artesisustus Värjy Virve tmi;
-> Yritysnimi muutettu

04/ 2000, Suunnittelutoimisto Värjy Virve tmi;
-> Ensimmäinen toiminimiyritys perustettu

Lue lisää ajatuksistani yrittäjyydestä blogistani: Uusia muutoksia yritystoiminnassani ja yrittäjäpolkuni

Yrittäjän tarina ja koulutus

Valmistuin sisustusarkkitehdiksi vuonna 1994 Roomassa Italiassa sijaitsevasta ammattikorkeakoulusta Istituto Europeo di Designista täysin pistein. Opiskeluvuosinani saapasjalkamaa vei täysin sydämeni!

ELÄMYSTÄYTEISET JA ANTOISAT OPISKELUVUODET
Italiasta löysin aisteja hivelevää kauneutta kaikkialta – historiallinen arkkitehtuuri, ihmiset, muoti, taide, design, luonto, ruoka jne. Melodinen kieli soi kauniisti italialaisessa musiikissa, joka on suosikkimusiikkiani vieläkin. Välimerelliset maut ruoassa huumaavat edelleen makuaistiani eniten.

Italialaisissa kaupunkinäkymissä ja luonnossa on uskomattoman upeita värimaailmoja. Roomassa asuessa historiaa ja taidetta löytyi joka puolelta missä liikuin. Ihmeteltävää ja tutkittavaa riitti ja edelleen joka kerta ne ihastuttavat yhtä paljon kuin edeltävillä kerroilla.

Kaikki koulumme opettajat olivat arkkitehteja. Osa heistä toimi yliopistossa professoreina ja he olivat paikallisesti arvostettuja ja tunnettuja. Opetus tapahtui italiaksi.

Italiasta mukaani tarttui vahvaa tilankäytön hahmottamiskykyä, kansainvälistä tyylitajua ja ymmärrystä esteettisen ja harmonisen ympäristön merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

INTOHIMOISTA KUMPUAVAA SISUSTUSSUUNNITTELUA
Vaikka rakennus-, taide- ja asumishistoria ovat aina kiinnostaneet minua hyvin paljon sekä inspiroidun niistä, niin Italiassa opin rakastamaan ja ymmärtämään myös huippudesignia. Kauniit aistittavat materiaalit ja innovatiivinen teknologia huonekaluissa ovat intohimojani.

Muotoilun taustalla on valtava määrä suunnittelua, tutkimusta, tuotekehittämistyötä, testaamista ja teollistamista, joita arvostan. Jokaisessa uudessa tuotteessa tai materiaalissa on oma tarinansa. Niiden kehitystyö pohjautuu  käytännön tarpeeseen ja kysyntään. Ne luovat tulevaisuuden elämistä, mikä on kehittynyt historian saatossa kokemuksen kautta. Historia opettaa, ja design helpottaa elämäämme.

Kokemus

Olen kotoisin Raumalta mutta asunut Helsingissä jo vuodesta 1995. Lapsuuteni lukuisat taideharrastukset ja Italiassa viettämäni oppivuodet ovat vaikuttaneet tapaani nähdä tiloja laajakatseisesti ja etsiä niihin ratkaisuja. Nuorena haaveilin taiteilijan ja kuvittajan ammateista mitkä sitten lopulta muuttuivat sisustusarkkitehdin ammatiksi.

ASIANTUNTEVUUDEN KASVU
Pitkä yhteistyöni tuotetoimittajien, suomalaisten rakennusalan osaajien kanssa, sekä monipuolinen suunnittelu- ja projektikokemukseni myös hyvin vaativissa laivan sisustuskohteissa ovat kasvattaneet vankkaa ammattitaitoa ja materiaalituntemusta. Yrittäjänä ymmärrän asiakkaan kohtaamia haasteita ja muutosten vaikutusta kulurakenteeseen.

JATKUVA ITSENSÄ KEHITTÄMINEN
Rakastan luovaa suunnittelua, ideointia ja yksityskohtienkin huolellista miettimistä. Ne viimeistelevät hyvin suunnitellun ja toteutetun tilan. Olen myös ammatillisesti aktiivinen, kehitän itseäni, hankin tietoa ja seuraan aikaani.

AISTIT JA LUONTO
Erityisesti minua on aina kiehtonut se miten koemme tilat aistien kautta
. Sisustuksella voimme herättää kaikkia aistejamme ja minimoida aistimuksia kuormittavia tekijöitä. Luonto näkyy suunnitelmissani kuvien, kuosien, muotopintojen, elementtie ja värien kautta hyvinvoinnin hyväksi. Luon kauniita ja tunnelmallisia tiloja, joissa on hyvä olla. 

TIIMITYÖ vs. ITSENÄINEN TYÖ
Luonteeltani olen luotettava, järjestelmällinen ja avarakatseinen.
Työskentelen sujuvasti niin yksin kuin ryhmässäkin. Autan projekteissa omalta toimistoltani tai asiakkaan toimistolta käsin. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, mikä on asiakaspalveluammatin lähtökohta. Asiakkaani kiittelevät, että kanssani on niin helppo tehdä yhteistyötä. Lue lisää suosituksista.

SISUSTUSARKKITEHDIN TYÖ ON PALVELUAMMATTI
Parhaimmillaan hyvästä suunnittelijasta saa tukea, turvaa, jonkintason ”terapeutin” tai ystävän. Sisustusarkkitehdin työ on ennen kaikkea palveluammatti. Olen ollut onnekas, kun olen saanut kohdata monenlaisia asiakkaita erilaisine haasteineen ja kehittyä alati haasteellisemmassa ammatissa.

Referenssit

Sydänasiamme on onnistunut lopputulos, jolla on ainutlaatuinen, aistillinen tunnelma, toimivat tilaratkaisut sekä positiivisia vaikutuksia tilan käyttäjiin ja tehokkuuteen.

Näiden lisäksi saamme asiakkailtamme kiitosta asiantuntevuudesta, hyvästä palvelusta ja laadusta. He kokevat saavansa täyden vastineen kustannuksillensa, enemmän kuin uskalsivat edes odottaa.

Ota yhteyttä

Oletko valmis muutokseen? Jos haluat tilastasi paremman paikan elämällesi, läheistesi, asiakkaidesi tai työntekijöidesi onnelle ja hyvinvoinnille, ota rohkeasti yhteyttä! Luodaan yhdessä unelmiesi tilat!