Sinun sisustusarkkitehtisi

Virve Värjy-Krook, Sisustusarkkitehti SIO

"Onnistuminen on asenne. Se on avoimuutta uusille ideoille, halukkuutta kuunnella, innokkuutta oppia, halua kasvaa ja joustavuutta muuttua"

BJ Gallagher

Yrittäjän tarina ja koulutus

Valmistuin sisustusarkkitehdiksi vuonna 1994 Roomassa Italiassa sijaitsevasta ammattikorkeakoulusta Istituto Europeo di Designista täysin pistein. Opiskeluvuosinani saapasjalkamaa vei täysin sydämeni!

Italiasta löysin aisteja hivelevää kauneutta kaikkialta – historiallinen arkkitehtuuri, ihmiset, muoti, taide, design, luonto, ruoka jne. Melodinen kieli soi kauniisti italialaisessa musiikissa, joka on suosikkimusiikkiani vieläkin. Välimerelliset maut ruoassa huumaavat edelleen  makuaistiani eniten. Italialaisissa kaupunkinäkymissä ja luonnossa on uskomattoman upeita värimaailmoja. Roomassa asuessa historiaa ja taidetta löytyi joka puolelta missä liikuin. Ihmeteltävää ja tutkittavaa riitti ja edelleen joka kerta ne ihastuttavat yhtä paljon kuin edeltävillä kerroilla.

Kaikki koulun opettajat olivat arkkitehteja. Osa heistä toimi yliopistossa professoreina ja olivat arvostettuja, tunnettuja arkkitehteja. Opetus tapahtui italiaksi. Italiasta mukaani tarttui vahvaa tilankäytön hahmottamiskykyä, kansainvälistä tyylitajua ja ymmärrystä esteettisen ja harmonisen ympäristön merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

Vaikka rakennus-, taide- ja asumishistoria ovat aina kiinnostaneet minua hyvin paljon ja inspiroidun niistä, niin Italiassa opin rakastamaan ja ymmärtämään huippudesignia. Kauniit materiaalit ja innovatiivinen teknologia tuotteissa ovat intohimojani. Muotoilun taustalla on valtava määrä suunnittelua, tutkimista, tuotekehittämistyötä, testaamista ja teollistamista, joita arvostan. Jokaisessa uudessa tuotteessa tai materiaalissa on oma tarinansa. Niiden kehitys pohjautuu usein johonkin käytännön tarpeeseen. Niissä on tulevaisuutta, mikä on kehittynyt historian saatossa kokemuksen kautta. Historia opettaa, ja design helpottaa elämäämme.

Yrittäjyys

Ansaitsin Kultaisen Yrittäjäristin 20 vuoden yrittäjyydestä vuonna 2020. Perustin suunnittelutoimiston vuonna 2000. Olen toiminut täysipäiväisenä yrittäjänä vuodesta 2006. Yrittäjähenkisyys kuten taiteellinen taipumuskin tulevat perintönä isältäni. Yrittäjyys on asenne ja elämäntapa. Yrittäjyys merkitsee minulle vahvaa sitoutumista kaikkeen mitä teen – sydämestä! Tunnistan vastuuni ja velvollisuuteni. Se tuo minulle vapautta päättää miten toimin, ketä palvelen ja milloin.

Yrittäjäpolkuni:

11/ 2021, Design Virve Värjy Oy, yritysnimi ja yhtiömuoto muuttui. Aputoiminimi ARIA NOVA siirtyi Oy:n alle v.2021.
07/ 2011, aputoiminimen ARIA NOVA perustaminen (www.arianova.fi)
11/ 2006, Artesisustus Värjy Virve, yritysnimi muuttui
04/ 2000, Suunnittelutoimisto Värjy Virve, ensimmäinen toiminimiyritys perustettu

Lue lisää ajatuksistani yrittäjyydestä blogistani: Uusia muutoksia yritystoiminnassani ja yrittäjäpolkuni

Yritysvastuu

Design Virve Värjy Oy on vastuullinen yritys, joka ottaa toiminnassaan huomioon niin ihmiset, yhteiskunnan kuin ympäristön. Yritys on Luotettava Kumppani. Voit tarkistaa tilaajavastuulain edellytykset.

Suunnittelutyössään yritys puntaroi tarkasti tilakohteiden muutostöistä aiheutuvan vaikutuksen erinäisiin asioihin. Materiaalien ja tuotteiden etsintä tapahtuu pitkäjänteisesti huolellisen vertailun ja varmistuksen kautta. Näiltä edellytämme esimerkiksi ympäristösertifikaatteja. Harkitsemme tarkkaan mitä on tarpeen uusia ja mitä korjata.

Finnish Interior Architects & Interior Designers declare Climate & Biodiversity Emergency

Design Virve Värjy Oy yhtyi Suomen sisustusarkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden
yhteiseen julkiseen julistukseen ja lupautumiseen huomioida rakentamisvalintojen vaikutuksen ilmastokriisiin suunnittelutyössä. Yritys löytyy listalta julistuksen sivulta.

Kokemus

Olen kotoisin Raumalta mutta asunut Helsingissä jo vuodesta 1995. Lapsuuteni lukuisat taideharrastukset ja Italiassa viettämäni oppivuodet ovat vaikuttaneet tapaani nähdä tiloja laajakatseisesti ja etsiä niihin ratkaisuja. Nuorena haaveilin taiteilijan ja kuvittajan ammateista mitkä sitten lopulta muuttuivat sisustusarkkitehdin ammatiksi. Pitkä yhteistyöni tuotetoimittajien, suomalaisten rakennusalan osaajien kanssa, sekä monipuolinen suunnittelu- ja projektikokemukseni myös hyvin vaativissa laivasisustuskohteissa ovat kasvattaneet vankkaa ammattitaitoa ja materiaalituntemusta. Yrittäjänä ymmärrän asiakkaan kohtaamia haasteita ja muutosten vaikutusta kulurakenteeseen.

Rakastan luovaa suunnittelua, ideointia ja yksityskohtienkin huolellista miettimistä. Ne viimeistelevät hyvin suunnitellun ja toteutetun tilan. Olen myös ammatillisesti aktiivinen, kehitän itseäni, hankin tietoa ja seuraan aikaani.

Erityisesti minua on aina kiehtonut se miten koemme tiloja aistien kautta. Sisustuksella voimme herättää kaikkia aistejamme ja minimoida niitä vahingoittavia tekijöitä. Luonto näkyy suunnitelmissani kuvien, kuosien, muotopintojen ja värien kautta hyvinvoinnin hyväksi. Luon kauniita ja tunnelmallisia tiloja, joissa on hyvä olla. 

Luonteeltani olen luotettava, tarkka ja avarakatseinen.
Teen yhteistyötä muiden lahjakkaiden ja osaavien suunnittelijoiden ja toimistojen kanssa ja työskentelen sujuvasti niin yksin kuin ryhmässäkin. Autan projekteissa omalta toimistoltani tai asiakkaan toimistolta käsin. Tulen hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, mikä on asiakaspalveluammatin lähtökohta. Asiakkaani kiittelevät, että kanssani on niin helppo tehdä yhteistyötä. Lue lisää suosituksista.

Parhaimmillaan hyvästä suunnittelijasta saa tukea, turvaa, jonkintason ”terapeutin” tai ystävän. Sisustusarkkitehdin työ on ennen kaikkea palveluammatti. Olen ollut onnekas, kun olen saanut kohdata monenlaisia asiakkaita erilaisine haasteineen ja kehittyä alati haasteellisemmassa ammatissa.

Referenssit

Sydänasiani on onnistunut lopputulos, jolla on ainutlaatuinen, aistillinen tunnelma ja toimivat tilaratkaisut sekä positiivisia vaikutuksia tilan käyttäjiin ja tehokkuuteen. Näiden lisäksi saan asiakkailtani kiitosta asiantuntevuudesta, hyvästä palvelusta ja laadusta. He kokevat saavansa täyden vastineen kustannuksillensa, enemmän kuin uskalsivat edes odottaa.

Ota yhteyttä

Oletko valmis muutokseen? Jos haluat tilastasi paremman paikan elämällesi, läheistesi, asiakkaidesi tai työntekijöidesi onnelle ja hyvinvoinnille, ota rohkeasti yhteyttä! Luodaan yhdessä unelmiesi tilat!