Asiakasprojekti: Merima Oy

Lorem ipsum

Before After Designvv Yrityskohde Sisääntulo ennen remonttiaDesignvv Asiakasprojekti Merima Oy Sisääntuloaula

Kohteen valokuvaaja: Mikael Pettersson Photography

Käytännöllisten, tyylikkäiden ja yritysilmeen mukaisten kohtaamistilojen suunnittelu

Tässä toimitilakohteessa suunnittelimme uusiksi kohtaamistilat eli sisääntulon, ruokailu- ja taukotilan, keittiön sekä neuvotteluhuoneen ja vessat. Projektin toteutuksessa kulminoituu suunnittelutavoitteemme yhdistää monia toimintoja monille käyttäjille niin, että tilojen käyttäminen olisi mahdollisimman sujuvaa, kulkuväylät riittävän moninaiset, valaistus monipuolista, tilat jaettu eri tarkoituksiin. Tyylikäs sisustuksen ilme materiaaleineen sekä väreineen vahvistaa yritysimagoa ja osaltaan antaa viitteitä yrityksen toimialasta.

Asiakkaamme Merima Oy rakentaa avaimet käteen -sisustusratkaisuja matkustajalaivojen yleisiin tiloihin ja yachteihin. Saimme tehtäväksi miettiä heidän 30 vuotta vanhaan toimitilaan osamuutoksia niin, että kasvanut henkilöstömäärä pystyy mahdollisimman tehokkaasti käyttämään yleisiä tiloja samanaikaisesti erilaisiin tarpeisiin. Samalla asiakas halusi, että tiloista tehdään tyylikkäät, näyttävät, modernit ja kutsuvat. Uuden ilmeen tuli kuvastaa laadukasta sisustustyön jälkeä, yrityksen toimialaa ja yrityslogoa. Kehotimme panostamaan sisääntuloon, sillä se on yrityksen käyntikortti. Lisäksi suosittelimme monipuolista valaistusta, joka mahdollistaa valon voimakkuuden säädön ja kohdistuksen eri tarkoituksiin. Onneksi sisääntuloaula päätettiin laittaa lopulta remonttiin ja valaistusehdotus meni läpi.

Jos astut tämän yrityksen ovesta sisään, saat sen kuuluisan Wau -tunteen. Ensimmäisenä sinulle tulee selväksi, että olet oikeassa yrityksessä – tyylikäs rosterinen logo toivottaa sinut tervetulleeksi! Eteisessä eteesi avautuu näyttävä sisääntuloaula. Asetat ulkovaatteesi peililiukuovien takaa löytyvään naulakkoon. Aaltokuvioiset valkoiset kipsipaneelit sohvan takana kutsuvat sinut lähelle. Ne toistavat yrityksen logon aaltokuviota ja muistuttavat yrityksen toimialasta sekä rytmittävät seinäpintoja. Niiden taustavalo ja katon suunnatut spotit heijastavat efektimaalatun harmaan seinän pientä hohtoa ja houkuttelevat sinua koskettamaan kaunista pintaa. Istahdat sinua varten tehdylle mittatilatulle sohvalle. Hypistelet kauniin sinistä verhoilua, jonka väri myös toistaa yrityksen tunnusväriä, kuvastaa merta ja meriteollisuutta. Pian sinut viedään neuvotteluhuoneeseen suoraan tai ruokailutilan kautta hakemaan tuore espresso tai muu virkistävä juoma.

Keittiötilassa huomiosi kiinnittyy yrityksen toistuvaan värimaailmaan, kauniisiin kalusteisiin ja yksityiskohtiin sekä näyttävään valaistukseen. Alakaapit kiiltävät syvän meren sinistä, kun taas valkoiset yläkaapit, välitilan industrial -henkiset metrolaatat ja hienostuneet kvartsitasot tuovat siihen vahvaa kontrastia. Mittatilaustyönä valmistettu tv -taso ja ruokapöytä monitoimitilan takaseinällä toistavat keittiökaappien sävyjä. Vinyylilattian teak -kuosi ja pyöreä ikkuna-aukotus väliovessa vievät ajatuksesi laivojen interiööreihin. Ilmoitustaulun ja valaisinkupujen sävyt sitovat yhteen isojen pintojen sävyt. Lattian tummanruskea sävy sitoo yhteen tilan kylmät sävyt ja vastaavasti ne yhteen käytävän vanhan kivilattian ja puusävyisten ovien kanssa. Rosterinsävy tässäkin tilassa on piste i:n päälle!

Neuvotteluhuoneesta löydät tutut värit. Lasiseinän läpinäkyvyyttä saa säädettyä paneeliverhoilla. Vanhat suomalaista designia olevat vierastuolit verhoiltiin kolmatta kertaa uudestaan. Lattia ja vanha kompassikuviolla intarsiaviilutettu pöytä jätettiin. Muut sävyt valitsimme neutralisoimaan vanhoja elementtejä.

Neuvottelun päätyttyä käväiset vielä vessassa. Yllättäen vastaasi ei tulekaan selvää sinistä väriä mutta industrial -tyylisissä lattialaatoissa harmaa sävy taittaa siniseen ja niissä vivahtaa rosterinhohto. Laatat vuorottelevat jalkojesi alla eri kokoisina. Efektimaalattuihin seinäpintoihin haluttiin elävyyttä. Merestä sinua kyllä muistutetaan täälläkin. Seinälaattojen kohokuvionti muistuttaa meren muovaamaa hiekkarantaa ja luovat kaunista varjoa. Tunnet halua koskettaa seinää – jospa se on kuitenkin hiekan pehmeää?

Tässä toimitilassa asiakas ei halunnut uusia kaikkia pintoja ja tiloja kuten vanhaa kivilattiaa. Valkoiseksi taustamaalattu, hieman heijastava käytävän lasiseinä ja valkoinen kipsilevykatto tuovat raikkautta tiloihin sekä tasapainottavat vanhojen rakenteiden ja modernin uuden sisustuksen tyyli- ja värieroja. Peiliovet avartavat aulatilaa. Sitä valaisevat ryhmitetyt spotit ja näyttävä kattodoomi, joka tuo syvyyttä tilaan ja mieleen risteilijöille tyypilliset kattodoomirakenteet.

Ruokailualue on alunperin koostunut tavallaan kolmesta erillisestä tilasta. Tilojen käyttötarkoituksia muutettiin osittain ja väliseiniä ja -kaappeja purettiin pois. Jaoimme yhden ison yhtenäisen tilan neljään eri toiminta-alueeseen. Ruoan lämmitys- ja valmistusalue on yksi, toinen on kahvipiste, kolmas ruokailualue. Neljäs alue tilan takaosassa on monikäyttöinen alue, jota yritys voi käyttää pienimuotoisiin neuvotteluihin, tiedotuksiin tai jonne työntekijä voi mennä hetkeksi hengähtämään lepotuoleille. Olemme huomioineet fyysisen tilan asettamissa rajoissa kulkutilat eri henkilöille, jotka samanaikaisesti käyttävät monitoimitilaa mainittuihin tarkoituksiin. Suurin haaste löytyy aina eniten käytetystä ruoanlaittoalueesta. Mikroille, vesipisteelle ja jätteen lajittelupisteille hakeudutaan samanaikaisesti.

Tilasuunnittelun ammattilaisen tulee suunnitella tilakäytön lisäksi kalusteiden ja kodinkoneiden sijainnit toimivaksi ja ergonomiseksi kokonaisuudeksi – sisustusarkkitehdin tietotaito isosta skaalasta mikroskaalaan on välttämätön kustannustehokasta muutosta tavoitellessa.

merima.fi

Asiakkaamme kertovat

Ota yhteyttä

Oletko valmis muutokseen? Jos haluat tilastasi paremman paikan elämällesi, läheistesi, asiakkaidesi tai työntekijöidesi onnelle ja hyvinvoinnille, ota rohkeasti yhteyttä! Luodaan yhdessä unelmiesi tilat!