Ravintolan sisustussuunnittelu

”Kauneus on puoliruokaa”

Ravintoloiden houkuttelevat sisustukset

Aistikkaan ja houkuttelevan sisustuksen luominen on taitolaji. Kuten uuden ravintolan perustaminen, myös sen suunnittelu on monivivahteinen prosessi. Suunnittelun edetessä asiakkaan liikeideakin voi jalostua. Autamme asiakkaitamme saamaan uusia oivalluksia palvelutapoihinsa ja jopa markkinointiin, kun ravintolatilan konsepti- ja sisustussuunnittelu etenevät.

Ravintolailmeen brändäys kulkee käsi kädessä toimintastrategioiden kanssa. Vahvistamme sisustussuunnittelun valinnoilla ravintolan yritysimagoa. Luomme kauneutta ja aistikkuutta ravintolasisustuksen ilmeeseen.

Toimivuus on kaiken pohjana sisustussuunnittelussamme. Esimerkiksi ravintolan palvelutiskin takana on useimmiten ahdasta. Se on monitoimitila, jossa on monta laitetta käytettävänä eri tarpeisiin ja niitä käyttää useampi työntekijä eri vuoroissa. Niin sujuvaan toimivuuteen kuin työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuteen vaikuttaa vahvasti se, miten laitteet on alueelle sijoitettu ja miten hygienian ylläpitäminen onnistuu.

Otamme suunnitelmissa huomioon myös kahvilan, ravintolan tai baarin työalueen tarpeet ja palvelumuodot. On tärkeää huomioida, millä konseptilla hoidetaan eri toiminnot kuten asiakkaiden sisäänohjaus ja vastaanotto, ruoan ja juoman jakelu, astioiden palautus sekä siivous. Jaamme suunnitelmissamme ravintolasalin toiminnot luontevasti eri vyöhykkeisiin fyysisen tilan antamien mahdollisuuksien mukaan. Käyttäjälähtöinen suunnittelu on kaiken a ja o.

Esteetön ravintolatila

Kaikkien yleisöä palvelevien ravintolatilojen tulisi olla esteettömiä liikuntarajoitteisille. Ravintolan sijainti vaikuttaa paljon sen saavutettavuuteen – vertailun kohteina ostoskeskuksessa sijaitseva ravintola tai itsenäinen yleisistä julkisista tiloista erillään oleva ravintola.
Tunnelmallinen ravintola vuoristossa. Albaplus ravintolakalusteet

Moniaistinen ravintolan sisustus

Ravintolan sisustussuunnittelussa haluamme korostaa moniaistisuutta. Se on toimiva tapa luoda ravintolasisustukseen erityislaatuista tunnelmaa ja viihtyisyyttä.
Mikä voikaan olla sen moniaistisempi tila kuin ravintola tai kahvila, joissa kokonaisvaltainen tilakokemus tarjoaa asiakkaalle visuaalisen nautinnon lisäksi haju-, maku-, kuulo- ja tuntoaisteja hiveleviä aistielämyksiä?

Ravintolatila vaikuttaa kaikkien tilankäyttäjien hyvinvointiin. Parasta onkin se, että asiakaskokemus on niin positiivinen, että asiakas palaa takaisin kerta toisensa jälkeen!

Aistiesteetön ravintolan sisustus

Vaikka ravintola olisikin moniaistinen tila, voi se olla samanaikaisesti myös mahdollisimman aistiesteetön riippuen pitkälti itse tilasta ja ravintolan sijainnista. Sijainti vaikuttaa paljon siihen, kuinka paljon sisustussuunnittelulla on mahdollista vaikuttaa sen aistiesteettömyyteen esim. akustiikan, valaistuksen kuin myös hajujen osalta. Esimerkkinä tässäkin toimii hyvin melusaasteen määrä, jos ravintola on ostoskeskuksen avotilassa, eriytettynä omaksi tilakseen tai itsenäinen etäällä yleisistä julkisista tiloista oleva ravintolatila.
Designvv tyylikkäät Albaplus ravintolan kalusteet. Modernin tyylikäs ravintola, joiden isoista ikkunoista aukeaa katunäkymä.
Aina löytyy keinoja, joilla aistiesteettömyyttä voidaan parantaa. Hyvän suunnittelun hyödyt viihtyisyyteen, asiakastyytyväisyyteen ja kassavirtaan voivat olla tuntuvia. Tiesitkö muuten ravintoloitsijana, että on aistiyliherkkiä ihmisiä, jotka voivat voimakkaasti pahoin tietyistä ravintolan hajuista?
Albaplus ravintolakalusteet
Jos ravintolasi on lapsiystävällinen ravintola, on erityisen hyödyllistä panostaa aistiystävällisyyteen.

Suunnitellaanko yhdessä sinulle esteetön, moniaistinen ja samalla mahdollisimman aistiesteetön ravintolasisustus?

Ravintolakalusteet

Huomasitko jo, että palveluihimme kuuluu halutessa myös ravintolakalusteiden toimitus kohteeseen edustamastamme valikoimasta? Suunnittelemme tiloja asiakkaan budjettiin, toiveisiin ja tavoiteltuun ilmeeseen sopivilla tuotteilla oli ne minkä brändin tuotteita tahansa. Design Virve Värjy Oy tekee yhteistyötä muiden maahantuojien ja suunnittelijoiden kanssa. Tarvittaessa ehdotamme ja tarjoamme kalusteita edustamamme valmistajan Albaplusin valikoimasta. Voit tutustua heidän ravintolakalusteisiin täällä.

Ota yhteyttä, jutellaan lisää!

Voit myös lukea mitä olemme kirjoittaneet aiemmin moniaistisuudesta blogijulkaisussamme: Moniaistisuuden huomioiminen materiaalivalinnoissa

Hotellitilojen huolellinen suunnittelu lisää viihtyvyyttä

Hotellin sisääntulotilaan pätee sama fakta kuin toimitilan sisääntulotilaan – se on hotellin käyntikortti! Sisääntuleva asiakas saa ensivaikutelman hotellista jo sisääntullessa. Se on kohtaamistila, jonka sisustus parhaimmillaan vahvistaa valittua yritysimagoa ja brändiä.

Hotellisuunnittelu noudattaa pitkälti samaa kaavaa kuin risteilijäsuunnittelu. Molemmista löytyy respa, majoitustilat, ravintolatilat, lounge, tuotemyyntitilat, hoito- ja viihdepalveluja – eli useita monitoimi- ja kohtaamistiloja. Hotellin, kuten ravintolankin, tilat voivat taipua eri tyyppisiin ruokailuajankohtiin ja tarjoiluihin. Tämä asettaa tilankäytölle omat vaatimuksensa. Respan alueelta voi löytyä baari- ja kahvilamyyntiä, joten monen toiminnan yhteen sovittaminen vaatii hyvää suunnittelua myös sisääntulon oleskelualueelle. Juuri tämänkaltaiset erityistarpeet osaan ottaa huomioon vaativiakin kohteita suunnitellessa. 

Asiakkaamme kertovat

Asiakasprojekti: Wok Wok ravintola Easton

Yritysasiakkaittemme projekteissa otamme ideoita ensisijaisesti asiakkaasta ja yrityksestä itsestään. Ideat syntyvät mm. yrityksen filosofiasta, imagosta, toimialasta, sijainnista, omistajan taustasta ja persoonasta. Ravintolatilan sisustuksen tulee kuvastaa yritysfilosofiaa, ravintolan teemaa ja toimintaa sekä tukea näitä.

Lue asiakasprojektista lisää »

Asiakasprojekti: Wok Wok ravintola Easton

Yritysasiakkaittemme projekteissa otamme ideoita ensisijaisesti asiakkaasta ja yrityksestä itsestään. Ideat syntyvät mm. yrityksen filosofiasta, imagosta, toimialasta, sijainnista, omistajan taustasta ja persoonasta. Ravintolatilan sisustuksen tulee kuvastaa yritysfilosofiaa, ravintolan teemaa ja toimintaa sekä tukea näitä.

Lue asiakasprojektista lisää »

Ota yhteyttä

Suunnittelemme ravintola- ja hotellikohteeseesi kansainvälistä tyylikkyyttä ja tunnelmaa vastaamaan tämän päivän tasoa. Teemme tarvittaessa yhteistyötä muiden suunnittelutoimistojen kanssa. Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä toimiva ja tyylikäs ratkaisu!