Mistä löydän inspiraatiota sisustussuunnittelutyöhöni, sisustusmaalauksiini sekä yrittäjyyteen?

Mistä löydän inspiraatiota sisustusarkkitehtina, sisustusmaalaajana ja yrittäjänä?

Eilen oli Yrittäjän päivä! Sen kunniaksi on aiheellista puhua INSPIRAATIOsta. Minkä voimalla olen jaksanut 23 vuotta yrittäjänä ja mistä suunnittelijana olen saanut innostusta lähes 30 kokemusvuoden aikana?

Sisustusarkkitehtina ja luovan alan yrittäjänä saan inspiraatiota suunnittelutyöhöni ja maalauksiini monesta eri asiasta. Inspiraatio voi tulla melkein mistä vaan ja yllättäenkin. Tämän kuvan omenankukka on ollut minulla kuosisuunnittelussa maalaukseni inspiraatio.

Yleisimmät inspiraationi lähteitä ovat:

🔹 Asiakas
🔹 Toimiala
🔹 Yritysten brändit
🔹 Luonto
🔹 Historia
🔹 Tapahtumat
🔹 Maat
🔹 Taide

Design Virve Värjyn inspiraationa toimitilasuunnittelussa on usein yritysasiakkaan brändi kuten kuvan kohteessa.
Yritysasiakkaan brändi ja toimiala ovat aina inspiraationi lähteenä toimitilasuunnittelussa. Tämän toimiston yleisten tilojen sisustus lähti liikkeelle asiakkaan toimialasta meriteollisuuden saralla, merensinisestä brändiväristä sekä logosta aaltokuvioineen. Voit tutustua tarkemmin kohteen suunnitteluun ja brändäykseen täältä. Kuva on osa valokuvaajan Mikael Petterssonin ottamasta kuvasta.

Inspiraationi suunnittelijana

Inspiraationi suunnittelijana tulee hyvin usein asiakkaiden persoonasta, harrastuksista tai arvoista. Kun tapaan asiakkaani, niin keskustelujen kuin intuitioni kautta esiin nousee inspiraation aiheita. Yritysasiakkaiden kanssa heidän toimialansa ja brändinsä ovat kiistämättä idealähteenäni kuten tässä yllä olevan kuvan yrityskohteessa, jossa niin asiakkaan toimiala meriteollisuuden saralla kuin merensininen brändiväri sekä logo aaltokuvioineen antoivat suuntaviivat suunnittelulle. Hyödynnän ja korostan yritysbrändiä monipuolisesti toimitilan sisustuksessa mikä mm. kasvattaa yrityksen imagoa ja tunnettuutta.

Yksi yleisimmistä inspiraationi lähteistä on luonto. Niin kasvit, eläimet, maisemat, vuodenajat sekä luonnon elementit kuten taivas, vesi, maa ja metsä näkyvät vahvasti kaikissa visuaalisissa töissäni. Nämä ovat elementtejä, jotka yleisesti rauhoittavat ihmisiä sekä kohentavat mielenterveyttä ja hyvinvointia. Siksi suosin niitä niin yksityiskotien kuin yritystilojen suunnittelussa.

Kuva on yhden ravintola-alan asiakkaani tilasta, jonka suunnittelussa inspiraationa oli asiakkaan oma yritysideologia, kulttuuri sekä sen luonto.
Wok Wok -ravintolassa suunnittelun inspiraationa oli asiakkaan oma yritysideologia, kulttuuri sekä sen luonto. Voit tutustua lähemmin suunnitteluprojektiin täällä

Eri maat, kaupungit, kulttuurit ja kansallisuudet ruokkivat mielikuvitustani. Tässä ravintolakohteessa inspiraatiota suunnittelutyöhöni antoivat asiakkaan yritysideologia, heidän oma kulttuuri sekä sen luonto. Yhtäläisesti historia kuin futuristisuus voivat antaa ideoita suunnittelu- ja maalaustyöhöni. Inspiraatiota voi löytyä alan tapahtumista, messuilta tai yksittäinen materiaalikin voi inspiroida.

Sisustusinspiraationa suuunnittelutyössämme voi olla taide kuten tämän kuvan yksityiskodissa oli.
Sisustuksen ”punainen lanka” voi tulla asiakkaan omasta taiteesta kuten tässä kodissa taide määritteli sisustuksen värit.

Toisinaan inspiraationa toimii taide, tv-sarjat tai elokuvat. Esimerkiksi asiakkaan omat taulut voivat olla se ”punainen lanka” koko sisustuksen värimaailmassa kuten oli tässä yksityiskodin suunnittelussa, jossa vanhoihin kalusteisiin ja tauluihin yhdistettiin uusia kalusteita. Tauluista löytyi sisustuksen värisuora – siniharmaa, hiekansävyinen beige, viininpunainen, valkoinen ja musta.

Design Virve Värjy on tehnyt myös sisustusmaalausta Tallink Galaxy -laivan leikkitilaan, jossa inspiraationa oli fantasia satumetsä.
Tämä iso tilausmaalaustyö oli aikoinaan Tallink Galaxy -laivan leikkitilaan, johon ensin kuvitin fantasia satumetsän. Sitten maalasimme koko tilan seinät, katon ja kalusteet apuvoimieni kanssa. Tässä kuvassa maalaan ison kiltin lohikäärmeen yksityiskohtia.

Inspiraationi sisustusmaalaajana

Maalaan ajoittain rentoutuakseni ellen ihan tilaustyötä varten. Maalatessani asiakkaalle, kohteena voi olla seinätaidemaalaus tai kuosin maalausta. Näissä usein inspiraationani on luonto, eläimet ja maisemat mutta myös modernit kuviot. Maalaus- ja kuvitustyöt voivat olla osa koko kohteen räätälöityä sisustussuunnittelua. Tämä iso taidemaalauskohde oli aikoinaan Tallink Galaxy -laivan leikkitila, johon kuvitin kauttaaltaan satumetsän ja maalasin apulaisteni kanssa tilan seinät, katon sekä kalusteet fantasiamaalauksena.

Inspiraationi yrittäjänä

Te muut yrittäjät ja yritykset olette aina inspiroineet minua yrittäjänä haastamaan itseäni ja kokeilemaan rajojani. Annatte esimerkkiä ja kannustatte uskomaan omaan yrittäjyyteeni, sillä tämä ei ole helppo tie varsinkaan näinä erikoisina aikoina – edes yli 20 vuotta yrittäjänä toimineena.

Kiitos kaikille ihanille asiakkailleni siitä, että olette inspiroineet minua vuodesta toiseen ja olen saanut tehdä tätä luovaa ja antoisaa työtä teille!

Seuraa yritystäni myös somessa, niin tulet kuulemaan lisää niin inspiroivasta sisustussuunnittelutyöstämme kuin ylipäätään sisustusalasta.

Jaa blogikirjoitus

Haluatko ehostaa tilojasi viihtyisiksi ja toiminnallisiksi? – Ota yhteyttä! 

Voit tutustua referensseihini täällä. Seuraa somekanaviani – jaan somessa uudet blogijulkaisut ja muuta ajankohtaista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tietoa kirjoittajasta

Olen kulkenut pitkän ja värikkään matkan sisustuksen parissa monitahoisissa projekteissa sisustusarkkitehtina ja yrittäjänä. Perehdyn sisustamiseen aina täydestä sydämestä asiakkaani ja tilojen käyttäjien hyvinvoinnin hyväksi.

Innostavin terveisin,
Virve Värjy-Krook
Sisustusarkkitehti SIO
Yrittäjä

virve.varjy-krook@designvv.fi

Kiinnostavimmat artikkelit

Ota yhteyttä

Oletko valmis muutokseen? Jos haluat tilastasi paremman paikan elämällesi, läheistesi, asiakkaidesi tai työntekijöidesi onnelle ja hyvinvoinnille, ota rohkeasti yhteyttä! Luodaan yhdessä unelmiesi tilat!